Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Stockholm science & innovation School
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 390 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 130,0
    (medelvärde: 290,4) * statistik från 2019/20

Film

En elev på SSIS har filmat vad han och andra elever tycker gör SSIS till en unik skola!

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Teknikprogrammet vänder sig till den som är intresserad av teknik i vid bemärkelse, teknikens roll i samhället och hur den tekniska utvecklingen samverkar med människor och natur. Dessutom syftar programmet även till att ge en grund för ett fortsatt lärande i arbetslivet och för vidare studier samt till att utveckla insikter i företagandets villkor.

Stockholm Science & Innovation School (SSIS) är en unik skola som sätter en standard för hur en skola samverkar med företag, universitet och forskning. Skolan erbjuder dig som är motiverad och har hög ambition en banbrytande gymnasieskola som bedrivs i nära samarbete med globala företag som IBM, Ericsson, Microsoft, Intel och TATA Consultancy Services samt Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms universitet. Tillsammans med företagen har vi fokus på entreprenörskap, ledarskap, programmering, kommunikation och inspiration.

Inriktning Teknikvetenskap

Teknikprogrammets inriktning teknikvetenskap vänder sig till dig som är intresserad av både teknik, matematik och fysik och vill koppla samman dessa ämnen. Inriktningen teknikvetenskap omfattar kunskaper om och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Din förmåga till analys, din kreativitet och förmåga att lösa problem och ta initiativ kommer att utvecklas. Du genomför experiment från planerandet fram till tolkningen av resultatet och du tränar dig i att förstå hela utvecklingsprocessen från idé till den färdiga produkten. Du lär dig använda program och metoder som används mycket inom teknisk konstruktion. Inriktningen ger dig en bra grund för utbildningar inom IT och med rätt fördjupningskurser blir du även behörig till olika ingenjörsutbildningar.

Programfördjupning (400 poäng)

  • Programmering 1 (100)
  • Elektronik och mikrodatorteknik (100)
  • Konstruktion 1 (100)
  • Ledarskap och organisation (100)

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Som boende i samma kommun som Stockholm science & innovation School söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Stockholm science & innovation School

Stockholm Science & Innovation School (SSIS)

Banbrytande gymnasieutbildning på Stockholm Science & Innovation School

SSIS är en gymnasieskola i Kista, ett av världens ledande IT-områden. Här finns skolan sedan 2013 för att ha nära till spännande samarbetspartners, som IBM, Ericsson, TCS, Intel, Microsoft, FutureGames, Stockholms universitet och KTH. Här bedriver skolan utbildning baserad på...


Läs mer om Stockholm science & innovation School och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stockholm science & innovation School

Borgarfjordsgatan 6C
16440 Kista

 Visa telefonnummer
ssis.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Linnéa (etta på SSIS)
(4)
Om du gillar datorer, teknik och är lite allmänt nördig så är detta skolan för dig. Tyvärr så är jag själv inte lika dator intresserad men annars så var skolan rätt så fantastisk. Det som gör SSIS speciell är dess gemenskap, man känner den nästan direkt efter att man börjat. Detta beror förmodligen på skolans storlek och det faktum att den ba...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap från Stockholm science & innovation School, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: