Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Stockholm science & innovation School
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 68 (år 1)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 145
    (medelvärde: 275,1) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-29

Om utbildningen

SSIS erbjuder en banbrytande gymnasieutbildning. Läs Teknikprogrammet på en skola som präglas av innovation och kvalitet!Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet vänder sig till den som är intresserad av teknik i vid bemärkelse, teknikens roll i samhället och hur den tekniska utvecklingen samverkar med människor och natur. Dessutom syftar programmet även till att ge en grund för ett fortsatt lärande i arbetslivet och för vidare studier samt till att utveckla insikter i företagandets villkor.

Stockholm Science & Innovation School (SSIS) är en unik skola som sätter en standard för hur en skola samverkar med företag, universitet och forskning. Skolan erbjuder dig som är motiverad och har hög ambition en banbrytande gymnasieskola som bedrivs i nära samarbete med globala företag som IBM, Ericsson, Microsoft, Intel och TATA Consultancy Services samt Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms universitet. Tillsammans med företagen har vi fokus på entreprenörskap, ledarskap, programmering, kommunikation och inspiration.

Inriktning Informations- och medieteknik

Inriktningen vänder sig till dig som vill att arbeta med datorer och är intresserad av digital kommunikation. Inriktningen fokuserar på datorkommunikation inom informations-, kommunikations- och medieteknik. Du får lära dig programmering och att göra en modern webbsida som är dynamisk och interaktiv och får även lära dig hur datorer kommunicerar med varandra i lokala nätverk eller över internet. Inriktningen ger dig en bra grund för utbildningar inom IT och med rätt fördjupningskurser blir du även behörig till olika ingenjörsutbildningar.  

Programfördjupning (400 poäng)

  • Gränssnittsdesign (100)
  • Entreprenörskap (100)
  • Engelska 7 (100)
  • Ledarskap och organisation (100)

Film

En elev på SSIS har filmat vad han och andra elever tycker gör SSIS till en unik skola!

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Stockholm science & innovation School söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Stockholm science & innovation School

Stockholm Science & Innovation School (SSIS)

Banbrytande gymnasieutbildning på Stockholm Science & Innovation School

SSIS är en gymnasieskola i Kista, ett av världens ledande IT-områden. Här finns skolan sedan 2013 för att ha nära till spännande samarbetspartners, som IBM, Ericsson, TCS, Intel, Microsoft, FutureGames, Stockholms universitet och KTH. Här bedriver skolan utbildning baserad på...


Läs mer om Stockholm science & innovation School och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stockholm science & innovation School

Borgarfjordsgatan 6C
16440 Kista

 Visa telefonnummer
ssis.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 3 recensioner.

Anonym
(1)
Varför finns inte natur på ssis. Vore kul om det skulle finnas faktiskt!
Patrick Vestberg Kommentar:
SSIS är en renodlad teknikskola och har förnärvarande inte utrymme för fler gymnasieprogram.
DenSomTalarSanning
(5)
Skolan är en bra och härlig plats för kunskap. Du lär dig, du utvecklas och du sätter en BRA GRUND för din framtid. Ifall det är dethär du söker efter har du hamnat rätt. Ifall du INTE söker en skola för kunskapens skull, för att utvecklas utan för att bara låta tiden passera har du hamnat fel. SSIS, trots det lite udda namnet är en sjukt bra sk...
Visa hela
B
(5)
Jag var länge fundersam vilket program jag ville välja; estetiskt, natur, samhäll - eller teknik. Det som I️ slutändan fick mig att välja teknik var SSIS. Detta är en jättefin och trevlig skola, fräscha lokaler, fina klassrum, coolt område I️ kista, och en väldigt mysig kultur på själva skolan. Hittills har jag inte varit med om mobbning, eller ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,7)
Baseras på 3 recensioner.