Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Stockholm science & innovation School
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 68 (år 1)
Teknikprogrammet
 • Antagningspoäng: 275,1
  (Lägsta: 145) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

SSIS erbjuder en banbrytande gymnasieutbildning. Läs Teknikprogrammet på en skola som präglas av innovation och kvalitet!Modern teknikutbildning för den studiemotiverade

Stockholm Science & Innovation School erbjuder det högskoleförberedande teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknik. Utbildningen på SSIS lägger stort fokus på entreprenörskap, ledarskap, design av gränssnitt, kommunikation och inspiration. Tillsammans med näringslivet ser vi till att eleverna får träna och befästa sina kunskaper. Vi ser också att samarbetet med näringsliv och universitet ökar elevernas drömmar och visioner, de ser att kurserna behövs för att nå sina mål.

Kurser på inriktningen Informations- och medieteknik:

 • Dator- och nätverksteknik 
 • Programmering 1
 • Webbutveckling 1

Programfördjupning:

 • Gränssnittsdesign
 • Entreprenörskap
 • Engelska 7
 • Ledarskap och organisation

Sätter ny standard för samarbeten

Att vara elev på SSIS är inte som att vara elev på vilken skola som helst. Här får du ta del av skolans unika samarbeten med välkända företag och universitet, vilket bidrar till att du får en väldigt konkurrenskraftig utbildning att ta med dig in i vidare studier och arbetsliv. Skolan har i dag samarbeten med följande företag och universitet:

 • KTH
 • Stockholms Universitet
 • Microsoft
 • IBM
 • Ericsson
 • TATA Consultancy Services
 • Intel

Film

En elev på SSIS har filmat vad han och andra elever tycker gör SSIS till en unik skola!

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Stockholm science & innovation School söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig behörighet att läsa vidare på högskola/universitet  efter gymnasiet.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Stockholm science & innovation School

Stockholm Science & Innovation School (SSIS)

Mitt i Kistas högteknologiska IT-park ligger Stockholm Science & Innovation School. SSIS är en kommunal gymnasieskola i Stockholm där du som elev får arbeta i en studiemiljö som är modern, högkvalitativ, inbjudande, ifrågasättande och utmanande. Utbildningen som SSIS erbjuder riktar sig...


Läs mer om Stockholm science & innovation School och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stockholm science & innovation School

Borgarfjordsgatan 6C
16440 Kista

 Visa telefonnummer
ssis.stockholm.se

Recensioner

DenSomTalarSanning
(5)
Skolan är en bra och härlig plats för kunskap. Du lär dig, du utvecklas och du sätter en BRA GRUND för din framtid. Ifall det är dethär du söker efter har du hamnat rätt. Ifall du INTE söker en skola för kunskapens skull, för att utvecklas utan för att bara låta tiden passera har du hamnat fel. SSIS, trots det lite udda namnet är en sjukt bra sk...
Visa hela
B
(5)
Jag var länge fundersam vilket program jag ville välja; estetiskt, natur, samhäll - eller teknik. Det som I️ slutändan fick mig att välja teknik var SSIS. Detta är en jättefin och trevlig skola, fräscha lokaler, fina klassrum, coolt område I️ kista, och en väldigt mysig kultur på själva skolan. Hittills har jag inte varit med om mobbning, eller ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter: