Bilder från SSIS

Banbrytande gymnasieutbildning på Stockholm Science & Innovation School

Mitt i Kistas högteknologiska IT-park ligger Stockholm Science & Innovation School. SSIS är en kommunal gymnasieskola i Stockholm där du som elev får arbeta i en studiemiljö som är modern, högkvalitativ, inbjudande, ifrågasättande och utmanande. Utbildningen som SSIS erbjuder riktar sig till studiemotiverade elever som vill ta del av en banbrytande gymnasieutbildning.

Samarbeten med välkända företag och skolor

Något som utmärker utbildningen på SSIS är att den arrangeras i samarbete med välkända företag och skolor. Utbildningen ska förbereda dig som elev för fortsatta studier på tekniska utbildningar och sedan anställningar på olika högteknologiska företag inom området. Utvalda partners från näringslivet som SSIS samarbetar med:

Microsoft, KTH, Stockholms Universitet, TATA Consultancy Services,  Intel, Ericsson, IBM,

Modern undervisning

Som elev på SSIS har du kontinuerlig tillgång till experter från näringslivet, arbetsplatsbesök, vetenskapligt förankrad pedagogik och verklighetsanknutna projekt i samverkan med näringslivet. Du får också ta del av seminarier, projekt, case, hackatons och makerspace tillsammans med skolans partnerföretag och högskolor. Den högteknologiska miljön som du omges av på SSIS är ett stöd som vi använder aktivt  och som rustar dig för framtida studier.

En kreativ miljö med innovativa lösningar väntar på dig!

Lyckade projekt och innovationer i studie- och arbetslivet handlar idag om att ha rätt kunskaper och ett bra lagarbete. På SSIS utgår man från dig och dina studier och du kommer att träna de roller som ingår i ett uppdrag, såväl individuellt som i grupp. Stockholm Science & Innovation School erbjuder dig en miljö där motiverade elever kan samlas för att byta idéer och testa nya saker och framför allt – våga lyckas. Välkommen!

Är du intresserad och vill veta mer om Stockholm Science & Innovation School, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Stockholm Science & Innovation School

Högskoleförberedande program
Teknikprogrammet Ort Recensioner
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik Stockholm
Teknikprogrammet, Teknikvetenskap Stockholm

SSIS på Facebook

Andel lärare med leg. och behörighet 2017

Antal elever per lärare 2016

Stockholm Science & Innovation School 20,7
Stockholm 15,7
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2016: 195

Teknikprogrammet

16,0 100,0 % 86 %
  Stockholm Sverige År
Totalt antal studerande 68 2016
Genomsnittlig betygspoäng 16,0 13,5 14,1 2016
Andel behöriga till högskola 100,0 % 81,6 % 89,5 % 2016
Andel med examen inom 3 år 86 % 63 % 75 % 2016

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Stockholm Science & Innovation School.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt

Kontaktuppgifter till Stockholm Science & Innovation School

Borgarfjordsgatan 6C
16440 Kista

ssis.stockholm.se

Skolrecensioner

B   |   2017-11-14
Jag var länge fundersam vilket program jag ville välja; estetiskt, natur, samhäll - eller teknik. Det som I️ slutändan fick mig att välja teknik var SSIS. Detta är en jättefin och trevlig skola, fräscha lokaler, fina klassrum, coolt område I️ kista, och en väldigt mysig kultur på själva skolan. Hittills har jag inte varit med om mobbning, eller ...
Visa hela
...   |   2017-02-23
Skolan är bra men det kommer att bli bättre när den bli större.
Fummelfot   |   2017-02-23
Underbara lärare, elever och lokaler. Ger fantastiska möjligheter att utvecklas som både akademiskt och personligt.