Banbrytande gymnasieutbildning på Stockholm Science & Innovation School

SSIS är en gymnasieskola i Kista, ett av världens ledande IT-områden. Här finns skolan sedan 2013 för att ha nära till spännande samarbetspartners, som IBM, Ericsson, TCS, Intel, Microsoft, FutureGames, Stockholms universitet och KTH. Här bedriver skolan utbildning baserad på Teknikprogrammet med inriktningarna Informations- och medieteknik, och Teknikvetenskap. Skolan har uppdraget från Stockholms stad att utforska möjligheterna att samarbeta mellan skola, näringsliv och universitet.

En spännande bransch

Vi använder oss alla av fantastiska tekniska innovationer varje dag. Sociala plattformar hjälper oss att kommunicera med vänner och familj både i närhet och i hela världen. Teknik kan hjälpa oss att övervinna svårigheter i vardagen genom att stötta oss där vi själva brister. Spel underhåller oss och utvecklar våra färdigheter. Teknikbranschen är en spännande miljö där det finns möjlighet att jobba med såväl lösningar på globala problem, utveckla underhållningsbranschen till exempel genom spelindustrin, utveckla vården, eller den grundläggande tekniska utvecklingen.En unik skola

Teknik utvecklas i samarbete

Skolans partners ger möjligheter till en mängd olika studiebesök, föreläsningar, workshops och projekt med insyn i den otroliga bredd av yrken som finns inom Teknik- och IT-branschen. Utbildningarna är utformade i samråd med skolans partners för att förse dig med de kompetenser som behövs för ett studie- och yrkesliv inom en global och föränderlig bransch.

Studiemiljö

SSIS är en liten skola i ett stort sammanhang. Skolan ligger i NOD-huset i Kista som invigdes 2014, och som är byggt för att vara en modern mötesplats för utbildning, forskning, företag och entreprenörer. Skollokalerna är utformade för öppenhet och synlighet, samtidigt som du befinner dig i en miljö bland universitetsstudenter, etablerade företag och start-ups, som kommer att sitta bredvid dig i lunchrestaurangen där du väljer bland samma tre rätter som vanliga kunder. I skolan har du hög tillgång till teknik och hög kompetens för att stötta och utmana dig i dina studier. Med bara fyra parallellklasser kan skolan se till så att alla elever hörs.

Drömmar

Under dina studier får du insyn i vilka krav och möjligheter som finns både i näringsliv och universitet. Vare sig du drömmer om att bli ingenjör, programmerare, interaktionsdesigner, spelutvecklare eller projektledare, så kommer SSIS ge dig en bra grund att stå på.

Är du intresserad och vill veta mer om Stockholm science & innovation School, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Stockholm science & innovation School

Högskoleförberedande program
Teknikprogrammet Ort Recensioner
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik Stockholm
3,7 (3)
Teknikprogrammet, Teknikvetenskap Stockholm
4,0 (1)

Visa alla

Videoreportage

En elev på SSIS har filmat vad han och andra elever tycker gör SSIS till en unik skola!

SSIS på Facebook

Andel lärare med leg. och behörighet 2017

Stockholm science & innovation School

Antal elever per lärare 2016

Stockholm science & innovation School 20,7
Stockholm 15,7
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2016: 195

Teknikprogrammet

16,0 100,0 % 86 %
  Stockholm Sverige År
Totalt antal studerande 68 2016
Genomsnittlig betygspoäng 16,0 13,5 14,1 2016
Andel behöriga till högskola 100,0 % 81,6 % 89,5 % 2016
Andel med examen inom 3 år 86 % 63 % 75 % 2016

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Stockholm science & innovation School.

Kontaktuppgifter till Stockholm science & innovation School

Stockholm science & innovation School

Borgarfjordsgatan 6C
16440 Kista

ssis.stockholm.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,3

Erik
Bra mat, lokaler, datorer, lärare och lektioner. Det finns gratis kaffe.
Anonym
Varför finns inte natur på ssis. Vore kul om det skulle finnas faktiskt!
Patrick Vestberg Kommentar:
SSIS är en renodlad teknikskola och har förnärvarande inte utrymme för fler gymnasieprogram.
DenSomTalarSanning
Skolan är en bra och härlig plats för kunskap. Du lär dig, du utvecklas och du sätter en BRA GRUND för din framtid. Ifall det är dethär du söker efter har du hamnat rätt. Ifall du INTE söker en skola för kunskapens skull, för att utvecklas utan för att bara låta tiden passera har du hamnat fel. SSIS, trots det lite udda namnet är en sjukt bra sk...
Visa hela

För att få mer information från Stockholm science & innovation School, fyll i dina uppgifter:

Skolrecensioner