Bilder från SSIS

Banbrytande gymnasieutbildning på Stockholm Science & Innovation School

Mitt i Kistas högteknologiska IT-park ligger Stockholm Science & Innovation School. SSIS är en kommunal gymnasieskola i Stockholm där du som elev får arbeta i en studiemiljö som är modern, högkvalitativ, inbjudande, ifrågasättande och utmanande. Utbildningen som SSIS erbjuder riktar sig till studiemotiverade elever som vill ta del av en banbrytande gymnasieutbildning.

Samarbeten med välkända företag och skolor

Något som utmärker utbildningen på SSIS är att den arrangeras i samarbete med välkända företag och skolor. Utbildningen ska förbereda dig som elev för fortsatta studier på tekniska utbildningar och sedan anställningar på olika högteknologiska företag inom området. Utvalda partners från näringslivet som SSIS samarbetar med:

Microsoft, KTH, Stockholms Universitet, TATA Consultancy Services,  Intel, Ericsson, IBM,

Modern undervisning

Som elev på SSIS har du kontinuerlig tillgång till experter från näringslivet, arbetsplatsbesök, vetenskapligt förankrad pedagogik och verklighetsanknutna projekt i samverkan med näringslivet. Du får också ta del av seminarier, projekt, case, hackatons och makerspace tillsammans med skolans partnerföretag och högskolor. Den högteknologiska miljön som du omges av på SSIS är ett stöd som vi använder aktivt  och som rustar dig för framtida studier.

En kreativ miljö med innovativa lösningar väntar på dig!

Lyckade projekt och innovationer i studie- och arbetslivet handlar idag om att ha rätt kunskaper och ett bra lagarbete. På SSIS utgår man från dig och dina studier och du kommer att träna de roller som ingår i ett uppdrag, såväl individuellt som i grupp. Stockholm Science & Innovation School erbjuder dig en miljö där motiverade elever kan samlas för att byta idéer och testa nya saker och framför allt – våga lyckas. Välkommen!

Är du intresserad och vill veta mer om Stockholm science & innovation School, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Öppet hus onsdag den 29/1 kl. 18-20

Så här mitt i vintern så bjuder vi in alla nyfikna till Öppet Hus på SSIS. Detta är ett ypperligt tillfälle att ställa frågor om skolan, om våra samarbeten, prata med elever, fråga om karriärval, känna på vår pedagogik och våra lokaler. Under kvällen kommer ni att få träffa elever och personal.. Ta med er alla funderingar ni har gällande skolan, vår pedagogik och våra samarbeten så ska vi svara er. Vi önskar alla nyfikna barn/elever med eller utan undrande vårdnadshavare varmt välkomna.

Utbildningar - Stockholm science & innovation School

Högskoleförberedande program
Teknikprogrammet Ort Recensioner
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik Stockholm
3,7 (3)
Teknikprogrammet, Teknikvetenskap Stockholm
4,0 (1)

Visa alla

Videoreportage

En elev på SSIS har filmat vad han och andra elever tycker gör SSIS till en unik skola!

SSIS på Facebook

Andel lärare med leg. och behörighet 2017

Stockholm science & innovation School

Antal elever per lärare 2016

Stockholm science & innovation School 20,7
Stockholm 15,7
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2016: 195

Teknikprogrammet

16,0 100,0 % 86 %
  Stockholm Sverige År
Totalt antal studerande 68 2016
Genomsnittlig betygspoäng 16,0 13,5 14,1 2016
Andel behöriga till högskola 100,0 % 81,6 % 89,5 % 2016
Andel med examen inom 3 år 86 % 63 % 75 % 2016

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Stockholm science & innovation School.

Kontaktuppgifter till Stockholm science & innovation School

Stockholm science & innovation School

Borgarfjordsgatan 6C
16440 Kista

ssis.stockholm.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,3

Erik
Bra mat, lokaler, datorer, lärare och lektioner. Det finns gratis kaffe.
Anonym
Varför finns inte natur på ssis. Vore kul om det skulle finnas faktiskt!
Patrick Vestberg Kommentar:
SSIS är en renodlad teknikskola och har förnärvarande inte utrymme för fler gymnasieprogram.
DenSomTalarSanning
Skolan är en bra och härlig plats för kunskap. Du lär dig, du utvecklas och du sätter en BRA GRUND för din framtid. Ifall det är dethär du söker efter har du hamnat rätt. Ifall du INTE söker en skola för kunskapens skull, för att utvecklas utan för att bara låta tiden passera har du hamnat fel. SSIS, trots det lite udda namnet är en sjukt bra sk...
Visa hela

För att beställa information från Stockholm science & innovation School, fyll i följande uppgifter:

Skolrecensioner