Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Stjerneskolan, i Torsby
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 122,5
(medelvärde: 222,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 122,5
(medelvärde: 222,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

 Vård- och omsorgsprogrammet

Om Vård- och omsorgsprogrammet

"Vård och omsorgsprogrammet ska ge en grundläggande yrkesutbildning för arbete inom vård- och omsorgsområdet, t.ex. som undersköterska. Behovet av personal inom området väntas öka under de närmaste åren, framför allt när det gäller vård och omsorg för äldre". Vårt program är certifierat Vård- och omsorgscollege. Detta innebär att vi har ett nära samarbete med de olika verksamheter där du kan komma att arbeta.

Du som väljer Vård och omsorgsprogrammet kommer att möta många olika människor. Det kan vara människor i alla åldrar med olika bakgrund, olika religioner, språk och kultur. För att vara väl förberedd för detta måste du ha goda yrkeskunskaper och förmåga att få bra kontakt med andra. En positiv människosyn och känsla för andras behov bör du ha med dig från början.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) får du inom olika verksamheter t.ex. äldreomsorg, sjukvård och verksamheter för personer med funktionsnedsättningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Torsby

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Värmland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Arvika kommun, 17. Elevantagningen, 671 81 ARVIKA
Telefon: 0570-826 80
Mejladress: elevantagningen@arvika.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stjerneskolan
Fabriksgatan 3
685 34 Torsby

Välkommen till Stjerneskolan Torsby!

Stjerneskolan i norra Värmland har idag 450 elever på åtta program inom ungdomsgymnasiet och introduktionsprogrammen. Vi erbjuder också ett individuellt program på särskolan och har närmare 150 komvuxelever inom teoretiska studier, yrkesvux, distansutbildning och SFI. Vi är en gymnasieskola som...

Läs mer om Stjerneskolan och visa alla program.

Sponsrad