RIG / NIU

Skicross, NIU

Stjerneskolan, i Torsby
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Skicross - NIU

Skicrossutbildning på Stjerneskolan

Vill du kombinera både alpin skidåkning med fart och teknik? I så fall är skicross något för dig! Sporten har växt lavinartat de senaste åren och Sverige har rönt stora framgångar med både världscupsegrar och mästerskapsmedaljer.

Skicross är en fartfylld sport där det är action från start till mål med höga farter, omkörningar, taktisk åkning, hopp och glada miner!

Träningen

En vanlig vecka som skicrosselev på Stjerneskolan tränar vi mellan 7–9 träningspass. Under skidsäsong har vi schemalagt 3st halvdagar skidåkning och på eftermiddagarna kör vi på med den viktiga fysträningen. I perioder tränar vi skidåkning även heldagar och kvällar. Skidträningen för skicrossåkare är varierad och vi tränar på alla alpina discipliner, lite extra fokus på storslalom och fart där vi uppmuntrar till satsning även i dessa grenar. Det grenspecifika för just skicross, som vi lägger mycket träning på är starter och hopp – starter för att det är ett avgörande moment när man åker heat – hoppträningen sker stegvis så att man bygger upp trygghet och säkerhet.

Lägerverksamheten består av ca35 dagar och vi startar upp i inomhushallen i Oslo, med friåkning, kort och långkäppsslalombanor och även en del hoppträning i parken. Lite senare på hösten åker vi till någon av dom norska glaciärerna för mera storslalom och fartåkning. Efter höstlovet lägger vi några läger i Idre där vi får tillgång till skicrossbana.

Våra träningsmöjligheter på hemmaplan

Terrängen runt Torsby är idealisk för skidträning, elljusspår går direkt från skolan ut i den kuperade Valbergsterrängen. På Valberget finns en slalombacke där vi åker kortare träningssektioner för skicross. Vi tränar på Hovfjället, där vi har en flexibel träningsarena med tidig säsongsstart. Där har vi skicrossektioner samt bra och varierad terräng för skidåkning. Ski Sunne är nästa anläggning som ligger i närheten och där finns det mycket goda träningsmöjligheter och vi kan där nyttja en egen backe, perfekt för storslalom och fartträning! Precis bredvid skolan finns friidrottsarena, badhus, idrottshall och konstgräsplan.

Inom idrottsgymnasiets lokaler finns omklädningsrum, dusch, torkrum, tvättstuga, teorisalar, två gym, skidförråd, vallalokal och idrottslärarexpedition.
Lokalerna kan utnyttjas alla dagar i veckan mellan klockan 07.00 och 21.00.
I skolans matsal kan du köpa frukost och middag till lågt pris.

Förutsättningarna för bra skolgång i kombination med träning på elitnivå kan med andra ord inte vara bättre!

Är du intresserad och vill veta mer om Skicross, NIU, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Torsby

Ansökan

Ansök till Skicross, NIU

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Värmland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Arvika kommun, 17. Elevantagningen, 671 81 ARVIKA
Telefon: 0570-826 80
Mejladress: elevantagningen@arvika.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skicross, NIU så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stjerneskolan
Fabriksgatan 3
685 34 Torsby

Välkommen till Stjerneskolan Torsby!

Stjerneskolan i norra Värmland har idag 450 elever på åtta program inom ungdomsgymnasiet och introduktionsprogrammen. Vi erbjuder också ett individuellt program på särskolan och har närmare 150 komvuxelever inom teoretiska studier, yrkesvux, distansutbildning och SFI. Vi är en gymnasieskola som...

Läs mer om Stjerneskolan och visa alla program.

Sponsrad