Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Riksintag tävlingsmekaniker

Stjerneskolan
Programinformation
Torsby
0 SEK
Antal elever: cirka 40 (.)
Fordons- och transportprogrammet
Klassrum
  • Antagningspoäng: 130,0
    (medelvärde: 205,0) * statistik från 2019/20
Riksintag tävlingsmekaniker

Om utbildningen

Om Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet ska ge en grundläggande yrkesutbildning för arbete som t.ex. bilmekaniker, lastbilsförare, godshanterare eller bilskadereparatör.  På Stjerneskolan erbjuder vi inriktningen Personbil. Dessutom finns riksintag på Tävlingsmekaniker.

Så här arbetar vi

Undervisningen är mestadels praktisk men varvas med teori. Under det första året läser vi de gemensamma kurserna. Tävlingsmekanikerna läser vissa timmar i veckan tävlingstekniska regler mm. 

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Riksintag tävlingsmekaniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Inriktningar på Stjerneskolan

Tävlingsmekaniker

Ansökan till tävlingsmekaniker gör du redan till årskurs 1 via gymnasievalet.
Efterfrågan på välutbildade mekaniker är stor. Utvecklingen inom motorsporten går mycket fort. För att klara av dessa tekniskt avancerade fordon krävs ökad kompetens. Vi vill med hjälp av experter från våra partners ge dig möjlighet till en proffsig utbildning. Praktik kan du få hos olika tävlingsstall inom rally, rallycross och banracing. Ibland kan denna ske vid olika tävlingar i Sverige och i utlandet. Utbildningen riktar sig till dig som vill bli tävlingsmekaniker för rally, rallycross och banracing.

Traditioner

Traditionen för motorsport i Värmland är mycket starkt rotad. Därför finns här stor erfarenhet och kunskap. Skolan kan därför samverka med kända värmländska team. Tänk på att från Värmland kommer profiler som Per Eklund, Kenny Bräck, Janne "Flash" Nilsson m.fl. Du får möjlighet att vara med att bygga, anpassa och testa bilar för olika tävlingsområden på skolan. Vi har alltid flera olika bilprojekt på gång.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning har du en god start för att utveckla dig vidare inom fordonsteknik eller studera vidare till motorsportsingenjör. Under utbildningen skaffar du dig kunskaper, färdigheter och värdefulla kontakter för en fortsättning inom motorsport. Du blir också anställningsbar som bilmekaniker/ tekniker på traditionell bilverkstad och kan då bibehålla ditt intresse inom motorsport.

Du som är intresserad av att veta mer om tävlingsmekanikerutbildningen, kan kontakta skolans syv , Mia Larsson.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Riksintag tävlingsmekaniker

Du söker programmet via Antagningskansliet i Värmland. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Arvika kommun, 17. Gymnasieantagningen, 671 81 ARVIKA
Telefon: 0560-16300
E-post: kenneth.ek@torsby.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Riksintag tävlingsmekaniker så kommer skolan att kontakta dig.

Stjerneskolan

Välkommen till Stjerneskolan Torsby!

Stjerneskolan i norra Värmland har idag 500 elever på sju program inom ungdomsgymnasiet och introduktionsprogrammen. Vi erbjuder också ett individuellt program på särskolan och har närmare 250 komvuxelever inom teoretiska studier, yrkesvux, distansutbildning och SFI. Vi är en gymnasieskola som...


Läs mer om Stjerneskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stjerneskolan

60 Stjerneskolan
68580 Torsby

 Visa telefonnummer
www.stjerneskolan.com

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Riksintag tävlingsmekaniker från Stjerneskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: