Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & Hälsa

Stiernhööksgymnasiet
Programinformation
Rättvik
Antal elever: cirka 10 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 130,0
    (medelvärde: 212,5) * statistik från 2017

Om utbildningen

Gå fritid och hälsa som lärling!

Är du intresserad av att jobba med människor, med ledarskap, pedagogik och hälsa? Då är Barn- och fritidsprogrammet något för dig!

Varva teori och praktik

På Stiernhööksgymnsiet finns Barn- och fritidsprogrammet som gymnasial lärlingsutbildning. Att vara gymnasial lärling innebär en unik möjlighet att lära sig ett yrke genom att varva praktik med studier i skolan. Halva tiden går du i skolan och läser de gymnasiegemensamma ämnena och vissa delar av yrkesämnena. Halva din studietid tillbringar du på din eller dina arbetsplatser. Det innebär att 2-3 dagar i veckan är du på din arbetsplats under din 3-åriga utbildning.

Många kontakter

Som gymnasial lärling får du erfarenhet och kontakter i arbetslivet vilket kan ge dig en bra start i karriären. Du har också ett stort ansvar. Du förväntas delta aktivt på arbetsplatsen och måste anpassa dig till de villkor och de tider som gäller där. Din lärare har nära kontakt med din handledare på arbetsplatsen. Skolan har ansvar för din utbildning och finns där och stöttar dig om det skulle dyka upp problem.

Ansvar och möjligheter

"Jag vet vad jag vill jobba med i framtiden och jag vill ha en gymnasietid där jag får göra mycket praktiskt arbete. Jag tycker om att ta ansvar och vill gärna vara på en arbetsplats."

Just så, som eleven ovan säger, är det på ett gymnasialt lärlingsprogram. Eleverna får ta mycket ansvar, både för sina studier och för att sköta sitt jobb på arbetsplatsen.Efter en gymnasial lärlingsutbildning är möjligheterna många. Du blir förberedd för att direkt jobba exempelvis som assistent inom förskola, skola, särskola, fritid och området hälsa. Du kan också välja att studera vidare till exempelvis förskollärare, lärare, fritidspedagog, personlig tränare, polis med mera på yrkeshögskola eller högskola.

På Stiernhööksgymnasiet finns två olika inriktningar på Barn- och fritidsprogrammet, "Fritid och hälsa" och "Pedagogiskt arbete".

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & Hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & Hälsa

Som boende i samma kommun som Stiernhööksgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & Hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Stiernhööksgymnasiet

Stiernhööksgymnasiet

Stiernhööksgymnasiet – Kommunal skola med internat

Stiernhööksgymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Rättvik. Här erbjuds både yrkes- och högskoleförberedande program. Skolan ligger vid Siljan och det är inte långt in till Rättviks centrum. Stiernhööksgymnasiets internat har plats för cirka 130 elever. Skolan har lång erfarenhet av...


Läs mer om Stiernhööksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stiernhööksgymnasiet

Masvägen 15
79532 RÄTTVIK

 Visa telefonnummer
www.stiernhooksgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & Hälsa från Stiernhööksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: