Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Spångbergsgymnasiet, i Filipstad

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.

Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Filipstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn och utbildningsförvaltningen, Box 302 682 27 Filipstad
Telefon: 0590-611 00
Mejladress: inger.qvarnstrom@filipstad.se
Spångbergsgymnasiet
Fogdevägen 2
68227 Filipstad

Spångbergsgymnasiet i Filipstad

Spångbergsgymnasiet har en unik Bergteknikutbildning, elever från utbildningen jobbar i hela Sverige. Men det är inte det enda som gymnasieskolan i Filipstad erbjuder - utöver Bergteknikutbildningen erbjuder skolan ytterligare nio program som innefattar såväl högskoleförberedande som yrkesförberedande utbildningar. Skolan har också...

Läs mer om Spångbergsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad