Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Solna Gymnasium
Programinformation
Stockholm
RIG / NIU

Om utbildningen

NIU, Solna, Innebandy

Innebandy (NIU)

På Solna Gymnasium är innebandy en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på både dina studier och din idrott. Träningen utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt.

Utbildningen är certifierad av Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och ger dig optimal förberedelse för spel på elitnivå i framtiden.

Instruktörsteam

Instruktörsteamet har mycket god erfarenhet av ledarskap och aktivt spel på nationell och internationell toppnivå. Instruktörsteamet utgörs idag av bollinstruktörer och fysinstruktör. Teamet arbetar med att utveckla dig teoretiskt och praktiskt, utifrån dina specifika förutsättningar och mål. Vid behov erbjuder skolan kontakt med medicinsk expertis och idrottspsykologisk rådgivning.

Om träningen

Träningen sker idag på förmiddagen, kl. 10.00-11.30, tre pass i veckan och har ett individuellt fokus för att förbereda dig för den nationella eliten. Innebandyn utgör minst 400 poäng av 2500 poäng totalt. Vid sidan av den praktiska träningen får du utbildning i övriga innebandyrelaterade moment som exempelvis näringslära, träningslära, talangutveckling och andra områden som är viktiga för dig som elitidrottare.

Du får stöd av både utbildade tränare och lärare som planerar och följer upp dina studier och din idrottskarriär tillsammans med dig. Vi vet att du som idrottare behöver näringsrik lunch därför finns det dagligen tre rätter att välja på samt en salladsbuffé.

Vår målsättning

Målsättningen är att vara den utbildningsmässigt ledande skolan regionalt och nationellt. Vi utbildar framtida världsmästare.

Skol-SM

Solna Gymnasium har ambitionen att delta i Skol-SM i flick- och pojkklassen. Genom vårt spel och agerande vill vi uppfylla målsättningen att vara den utbildningsmässigt ledande skolan regionalt och nationellt.

Samarbete med AIK Innebandy

Solna Gymnasium samarbetar med AIK Innebandy för att skapa de bästa förutsättningar för elitinriktad träning på skoltid. Skolan har lång erfarenhet av att möjliggöra för elever att kombinera träning med studier, vilket ger dig en trygg miljö att utvecklas i.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy så kommer skolan att kontakta dig.

Solna Gymnasium

Välkommen till Solna Gymnasium!

Vi planerar Öppna hus under HT-21 Öppet hus NIU (nationell idrottsutbildning)  måndag 25 oktober 17.00-19.00 Öppet hus program-och inriktningar torsdag 2 december 16.30-19.30 I Solna Stads stadsdel Råsunda ligger den kommunala gymnasieskolan Solna Gymnasium. Gymnasieskolan grundades 1948 och har sedan...


Läs mer om Solna Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Solna Gymnasium

Råsundavägen 80
169 57 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.solna.se

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy från Solna Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information