RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU)

Solna Gymnasium, i Stockholm

Om utbildningen

Nationell idrottsutbildning vänder sig till elever som vill kombinera sina studier med elitidrott. Ett nära samarbete mellan skola, förening och hem skapar de bästa förutsättningarna för att kombinera skola och idrott.

Träningen sker på förmiddagen, kl. 10.00-11.30, tre pass i veckan. 400 poäng av totalt 2500 ägnas åt specialidrott i utbildningen. Vid sidan av träningen får du utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för dig som elitidrottare.

Du får stöd av både utbildade instruktörer och lärare som planerar och följer upp både din idrottskarriär och dina studier tillsammans med dig. På Solna gymnasium får du näringsrika luncher, varje dag serveras det tre rätter att välja på samt en salladsbuffé.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU)

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Solna Gymnasium
Råsundavägen 80
169 57 Stockholm

Välkommen till Solna Gymnasium!

I Solna Stads stadsdel Råsunda ligger den kommunala gymnasieskolan Solna Gymnasium. Gymnasieskolan grundades 1948 och har sedan 2003 sitt nuvarande namn och struktur. Solna Gymnasium har flera olika program och inriktningar, och har även nationell idrottsutbildning (NIU).   Jobbar du...

Läs mer om Solna Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad