Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Sollefteå Gymnasium
Programinformation
Sollefteå
Antal elever: cirka 30 (.)
Hotell- och turismprogrammet
 • Antagningspoäng: 92,5
  (medelvärde: 185,3) * statistik från 2019/20
Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Hotell- och turismprogrammet med inriktning Hotell och konferens på Sollefteå gymnasium

Utbildningen på Hotell- och turismprogrammet ska möta den utvecklingen och bidra till att höja utbildningsnivån i branschen.

Turism och resor

Inriktningen Turism och resor ska ge kunskaper för arbete med turistinformation, organisation och planering av resor, aktiviteter och upplevelser av olika slag, till exempel natur- och kulturturism. Inriktningen kan till exempel leda till arbete med turistinformation och guidning, upplevelser och aktiviteter samt reseplanering, marknadsföring och försäljning.

Entreprenörskap

Entreprenörskap kommer att vara en röd tråd under alla tre åren. Du kommer att lära dig att våga satsa, vara kreativ och ta egna initiativ. Under dina tre år kommer vi också att lägga stor vikt på din personliga utveckling. Din självkännedom, ditt självförtroende och din självkänsla ska också utvecklas.

Praktik under utbildningen

En annan mycket viktig del är att knyta till oss bra APL-platser där eleverna under minst 15 veckor ytterligare förbereder sig för att efter examen träda in i yrkeslivet. Det kommer att vara en tydlig internationell prägel i utbildningen och ett mål är att de flesta som vill förlägga praktik utomlands ska ha möjlighet till det.

Vidare studier

Vårt program ger dig också möjligheten att få allmän behörighet för vidare studier på universitet och högskolor. Så är du intresserad av turism, evenemang, människor, resor, marknadsföring, företagande och företagande, ja då hör du hemma hos oss!

Vad kan du bli?

Egen företagare, reseledare, receptionist, bartender, säljare, marknadsförare, jobba med event, arrangemang och festivaler eller resebyrå, hotell, SPA, kort sagt nästan allt!

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Hockeyinriktning på Sollefteå Gymnasium

Sollefteå Gymnasium

Sollefteå gymnasium ger dig möjlighet att välja studier och samtidigt utveckla dig som hockeyspelare. Du kan ha hockey som specialidrott på nästan alla program.SHOW MORE


Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som Sollefteå Gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet i Sollefteå. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Söderleden 9 881 35 Sollefteå
Telefon: 0620-68 24 67
E-post: carola.adolfsson@solleftea.se

Gymnasieexamen

Yrkesprogram med möjlighet att bli högskolebehörig genom att välja att läsa vissa kurser.

Fotboll, ishockey eller dans under din utbildning

Fotboll & plugg - Idrott och hälsa specialisering

Varva ditt schema med fotboll och studier!

Du väljer mellan programmen i vår skolas utbud och kombinerar det med fotboll. Du får möjligheten att styra din egen utveckling med positionsanpassad träning, det vill säga en specialiserad träning utifrån din position i laget. Vi anpassar ditt träningspussel efter dina behov. Våra förutsättningar är att under vintertid tränar vi i kubens inomhushall med konstgräs och sommartid tränar vi på Nipvallens konstgräsplan. Du kommer att träna två pass/vecka. När du söker till idrott och hälsa specialisering fotboll är det viktigt att du anger det i din ansökan till skolan.

Kursplan för inriktningen

Valfritt program enligt skolans utbud. Idrottsspecialiseringen fotboll läses i två block över 3 år:

 • Åk 1: Idrottsspecialisering 1 fotboll 100p
 • Åk 2 Idrottsspecialisering 2 fotboll 100p
 • Åk 3 Träningslära 1 (fotboll) 100p

Hockey på schemat -  Idrott och hälsa specialisering

Mixa din gymnasietid med studier och hockey på schemat!

Du kan ha hockey som specialidrott på nästan alla program. Undantag är för närvarande Bygg, Transportinriktningen på Fordon samt Naturbruk. Där funkar det inte på grund av schemat och praktikperioder. Du som väljer hockey som idrottspecialisering får utveckla dig genom individuell teknik och får en specialiserad träning utifrån din position i laget. Vår undervisning i ishockey bedrivs i samarbete med Sollefteå Hockey. Du tränar i Niphallen två dagpass i veckan.

Du tränar individuell teknik i form av skridskoåkning, puckföring, skott, när-kamper, passträningar och mottagningar. Även taktisk träning och spelförståelse samt varierande fysträning. För att få hockey på schemat väljer du det i din ansökan till gymnasiet. Välj program och sen lägger du till att du ska läsa Idrott och hälsa specialisering Ishockey.

Välkommen också till Sollefteå Hockey som har en bred ungdomsverksamhet, ett J18-lag samt A-lag som spelar i division1 sen många år tillbaka. Klubben strävar efter att starta ett J20-lag alternativt division2-lag för att bredda verksamheten. Både inom skolans hock­eyverksamhet och inom klubben jobbar vi utifrån engagemang, vilja och vi-anda!

Flyttar hit från annan kommun så hjälper vi gärna till att hitta boende. Vill du äta middag efter skoldagens slut så har vår matsal öppet för er specialidrottare att äta tillsammans mot en kostnad.

Kursplan för inriktningen

Valfritt program enligt skolans utbud. För att se vilka program som går att kombinera med hockey se programmets hemsida. Idrottsspecialisering ishockey läses i två block över tre år:

 • Åk 1: 100p
 • Åk 2: 50p
 • Åk 3: 50p

Dansgymnasiet

Varva ditt schema med dans och studier!

Du får möjlighet att styra din egen utveckling, med individanpassad träning, det vill säga en specialiserad träning utifrån individens förutsättningar. Under dina tre år får du kontinuerlig dans och teknikträning i olika stilar inom genrerna jazz, modernt, balett och hip hop i skolans fina danssal. Utöver detta kommer du även att varje år arbeta mot och delta i ett flertal föreställningar så som bl.a. julshow, turne, vårföreställning samt det årliga firandet av DansensDag. Du får även möjlighet att delta i kulturskolans dansgrupper på kvällstid. När du söker till inriktningen Dans är det viktigt att du anger det i din ansökan.

Kursplan för inriktningen

Valfritt program enligt skolans utbud. För att se vilka program som går att kombinera med dans se programmets hemsida. Idrottsspecialisering Dans läses i två block över tre år:

 • Åk 1: 100 poäng Dansteknik 1
 • Åk 2: 50 poäng Dansteknik 2
 • Åk 3: 50 poäng Dansteknik 2

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor så kommer skolan att kontakta dig.

Sollefteå Gymnasium

Sollefteå gymnasium

Sollefteå Gymnasium - en flexibel gymnasieskola med många kombinationer.

Här studerar cirka 750 elever på 11 olika program och många fler inriktningar. Alla kan få högskolebehörighet Oavsett vilket program du väljer så hjälper vi dig att få grundläggande högskolebehörighet även på yrkesinriktade program. Om du vill. Det gäller bara...


Läs mer om Sollefteå Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Sollefteå Gymnasium

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor från Sollefteå Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: