Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Södra Latins gymnasium

Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du nyfiken på hur politik och ekonomi hänger ihop?  Hur globaliseringen påverkar oss? Hur sambandet mellan vår samtid och historien ser ut? Hur våra värderingar påverkar vårt sätt att agera och samspela med andra? Då passar samhällsvetenskapsprogrammets inriktning samhällsvetenskap dig. Det är en bred utbildning som ger dig behörighet till många högskoleutbildningar.

Vetenskapligt förhållningssätt och variation i arbetssätt

Vi lägger upp arbetet så att du successivt tränas in i ett allt mer vetenskapligt förhållningssätt. Du får formulera en frågeställning, arbeta undersökande och sedan presentera resultatet muntligt eller i en rapport. Du tränas i att granska olika källor på ett kritiskt sätt och får använda dig av olika modeller för att analysera ett problem.

Arbetsformerna varierar. Det kan vara lärarledda genomgångar, debatter, diskussioner och seminarier i mindre grupper.

Internationellt fokus

Eftersom vi är allt mer beroende av vad som händer i vår omvärld läser alla samhällselever hos oss Internationella relationer. Även Engelska 7 ingår. Genom att läsa ytterligare språk ökar du dina möjligheter till arbete och studier utomlands. Hos oss kan du välja mellan franska, italienska, kinesiska, ryska, spanska och tyska.

Möten med experter och forskare

Minst en gång per termin får du möta en intressant forskare eller expert som föreläser om någon aktuell fråga.  På våra årliga temadagar Samhälldagarna inbjuds bl a samhällsdebattörer och ideella organisationer.  I årskurs 3 får du en gång per termin delta i föreläsning på Utrikespolitiska Institutet.  Dessa är ibland på engelska.

Studieresor

Eleverna på samhällsprogrammet har möjlighet att göra en studieresa inom Europa. Man har bl a åkt till Berlin och Krakow. Det finns också möjlighet att delta i språkutbyten.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Södra Latins gymnasium
Skaraborgsgatan 14
11893 STOCKHOLM

Södra Latins Gymnasium

Södra Latin är en gymnasieskola som präglas av en kulturell profil och ett vetenskapligt förhållningssätt i en varm, trygg och välkomnande miljö. Respekten för varandra och rätten att vara sig själv värderar vi mycket högt på vår skola. Skolan har...

Läs mer om Södra Latins gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3,2

Baseras på 9 recensioner
Skriv en recension
3/5
Trött Elev
09 mar 2022

Södra latin är precis det man tror att det är. En skola med extremt smal åsiktskorridor och mycket MYCKET plugg. I nästan alla kurser hålls ett högt tempo och att plugga ofta är...

Visa hela
4/5
M 2022
19 nov 2020
Sam sam, inte som du tänkt dig

Jag har gått 1.5år nu på södra på sam sam. Klasserna är helt klart uppdelade iaf de teoretiska linjerna, men klasser är generellt uppdelade, så inget specifikt för södra. Näst...

Visa hela
2/5
Gina
07 aug 2020
Motiverade lärare o studenter men hierarkiskt och obekvämt

Jag började studera på södra latin 2016 och tyckte att det var en enormt bra skola. Vi hade intressanta uppgifter som alltid behandlade det dåvarande sociala frågorna och klass ...

Visa hela
Sponsrad