Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Södra Latins gymnasium
Programinformation
Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Gymnasiemässa
2019-11-21
2019-11-22
2019-11-23
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-21

Utbildningsinfo

Södra Latins Gymnasium, samhällsvetenskapligaprogrammet,

Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du nyfiken på hur politik och ekonomi hänger ihop?  Hur globaliseringen påverkar oss? Hur sambandet mellan vår samtid och historien ser ut? Hur våra värderingar påverkar vårt sätt att agera och samspela med andra? Då passar samhällsvetenskapsprogrammets inriktning samhällsvetenskap dig. Det är en bred utbildning som ger dig behörighet till många högskoleutbildningar.

Vetenskapligt förhållningssätt och variation i arbetssätt

Vi lägger upp arbetet så att du successivt tränas in i ett allt mer vetenskapligt förhållningssätt. Du får formulera en frågeställning, arbeta undersökande och sedan presentera resultatet muntligt eller i en rapport. Du tränas i att granska olika källor på ett kritiskt sätt och får använda dig av olika modeller för att analysera ett problem.

Arbetsformerna varierar. Det kan vara lärarledda genomgångar, debatter, diskussioner och seminarier i mindre grupper.

Internationellt fokus

Eftersom vi är allt mer beroende av vad som händer i vår omvärld läser alla samhällselever hos oss Internationella relationer. Även Engelska 7 ingår. Genom att läsa ytterligare språk ökar du dina möjligheter till arbete och studier utomlands. Hos oss kan du välja mellan franska, italienska, kinesiska, ryska, spanska och tyska.

Möten med experter och forskare

Minst en gång per termin får du möta en intressant forskare eller expert som föreläser om någon aktuell fråga.  På våra årliga temadagar Samhälldagarna inbjuds bl a samhällsdebattörer och ideella organisationer.  I årskurs 3 får du en gång per termin delta i föreläsning på Utrikespolitiska Institutet.  Dessa är ibland på engelska.

Studieresor

Eleverna på samhällsprogrammet har möjlighet att göra en studieresa inom Europa. Man har bl a åkt till Berlin och Krakow. Det finns också möjlighet att delta i språkutbyten.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Södra Latins gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Södra Latins gymnasium

Södra Latins gymnasium

Södra Latins Gymnasium

En skola som präglas av sin kulturella profil och vetenskapliga förhållningssätt är Södra Latins gymnasieskola. Här arbetar välutbildade och engagerade lärare som gör allt för att du ska trivas på skolan. Respekten för varandra och att du som elev alltid...


Läs mer om Södra Latins gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Södra Latins gymnasium

Skaraborgsgatan 14
11893 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
sodralatinsgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Brorsan123
(4)
Jag började på södra latin ht18 och i allmänhet är jag väldigt nöjd. Lärarna kan sina ämnen, det är väldigt nice lokaler att vistas i och stämningen på skolan är härlig (i grunden). Problem jag har sett finns till att börja hos en del lärare. Det kanske bara är för att jag inte är van vid detta sättet att jobba på, men vissa lärare är väldigt ”o...
Visa hela
):
(4)
Fördelar - Lektionerna känns givande på ett helt annat sätt än vad jag tidigare upplevt. Jag vet inte om det har mer med övergången mellan grundskola och gymnasium att göra, men gällande själva utbildningen har jag få klagomål. - Lärarna är generellt sett bra och vet vad de pratar om. - Det finns en i högsta grad aktiv elevkår och flera and...
Visa hela
tönt4ever we're all in this together <3
(2)
Jag vill börja min kommentar med att säga att skolan i sig är enligt mig bra och jag har inga klagomål gällande utbildning och vad det rör lärare faktiskt - något jag hoppades på med erfarenhet av många oengagerade högstadielärare. Problemet ligger dock i, som många andra också verkar tycka, klasserna. Redan första skoldagen bildas någon form av...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter: