Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Wendela Hebbegymnasiet
Programinformation
Södertälje
Antal elever: cirka 60 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 140,0
    (medelvärde: 221,9) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Teknikprogramet Informations- och Medieteknik

Gillar du att arbeta med datorer? Är du intresserad av digital kommunikation? Då kan inriktningen informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på Wendela Hebbegymnasiet vara något för dig. Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Inriktningen fokuserar på datorkommunikation inom informations-, kommunikations- och medieteknik.

Inriktning Informations- och Medieteknik

På inriktningen lär dig programmering och att göra en modern dynamisk och interaktiv webbsida. Du läser kurserna webbutveckling och webbserverprogrammering. Du lär dig mer än att göra snygga hemsidor. Hemsidor förväntas vara dynamiska och interaktiva, det vill säga databasdrivna. Du lär dig hur datorer kommunicerar med varandra i lokala nätverk eller över Internet. Kunskap om programmering är viktig för att sätta sig in i hur datorer fungerar och är även nödvändig om du vill kunna utnyttja datorns fulla kapacitet.

Efter utbildningen

Efter dina tre gymnasieår kan du gå ut i yrkeslivet, men du blir framförallt förberedd för fortsatta studiertill exempel systemvetare, nätverkstekniker, datatekniker eller civilingenjör.

Vem är du?

  • Du gillar att arbeta med datorer och är intresserad av att designa digital kommunikation, t.ex. webbsidor.
  • Du vill ha en bred utbildning som bas och få behörighet till högskola, med stora möjligheter att senare välja inriktning.
  • Du är intresserad av matematik och naturvetenskap/teknik.

Lokaler och utrustning

Wendela Hebbegymnasiet är känt för sin kreativa och trivsamma miljö, med café i entrén som husets hjärta. Undervisningen bedrivs i specialanpassade och välutrustade lokaler med närhet till lärarna. Här finner du mycket god teknisk utrustning med möjlighet att experimentera och pröva nya idéer. Vi arbetar i mac-miljö med egen dator.

individuella valet

Det finns många olika kurser att välja att läsa inom det individuella valet. Dessa kurser är tillexempel fotografiskbild, fysik 2, matematik 4, foto, psykologi, naturkunskap och språk som japanska, spanska. läs mer om individuella valet på skolans hemsida.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter din utbildning

Teknikprogrammet är högskoleförberedande och ger dig en bred behörighet. Du får dessutom särskild behörighet till ett antal högskoleutbildningar framförallt inom teknikområdet och kan utbilda dig till ingenjör.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Wendela Hebbegymnasiet

Wendela Hebbegymnasiet

Skolan

Hos Wendela Hebbegymnasiet får du möjlighet att skaffa behörighet till vidare studier samtidigt som du utvecklar ditt specialintresse. Här finner du fräscha och välutrustade lokaler med glas och rymd - en skola för framtiden med närhet, värme, ömsesidig respekt, kompetens...


Läs mer om Wendela Hebbegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Wendela Hebbegymnasiet

Västergatan 4
151 45 Södertälje

 Visa telefonnummer
www.sodertalje.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Wendela Hebbegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Wendela Hebbegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev/gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: