Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet, Dans

Wendela Hebbegymnasiet
Programinformation
Södertälje
Antal elever: cirka 160 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 142,5
    (medelvärde: 217,5) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Dans-Wendela-Hebbegymnasiet-SödertäljeEstetiska programmet med inriktning Dans

Vill du ha en kreativ och lustfylld gymnasietid där du får jobba med ditt sceniska uttryck, utveckla egna idéer, utmana dig själv och framförallt dansa? Då ska du välja Estetiska programmet med inriktning Dans på Wendela Hebbegymnasiet.

Utbildningens innehåll på Wendela Hebbegymnasiet

Du tränar flera olika dansämnen i veckan och på lektionerna lär du dig olika koreografier och dansstilar. Du får också möjlighet att jobba med improvisation och eget skapande samt möjlighet att göra flera dansföreställningar. Under utbildningen utvecklas du danstekniskt såväl som i ditt personliga rörelsespråk.

Dans-inriktningen passar dig som älskar dans och vill fördjupa dina kunskaper inom dans som förberedelse för framtida dansstudier. Du utvecklar din kreativitet och förmåga att kommunicera med en publik.

Dansa olika dansstilar

På Wendela Hebbegymnasiet får du en bred utbildning för att få en så stark grund som möjligt om du vill söka dig vidare inom dansyrket. Du får därför dansa modernt, jazz, balett och streetdance minst en gång i veckan under dina gymnasieår. Improvisation och arbete med olika föreställningar ingår också under dina tre år. Gästlärare bjuds ofta in för att du som elev ska få en så intressant utbildning som möjligt. Dessa undervisar i allt från house och hiphop till afrikansk dans och flamenco. Du får även se olika föreställningar i Stockholm för att uppleva dans på riktigt.

Lokaler

På skolan finns tre stora och fräscha danssalar som du har tillgång till samt en egen scen där man kan uppträda för publik. Wendela Hebbegymnasiet är känt för sina trivsamma och ändamålsenliga lokaler där caféet är husets hjärta.

Efter utbildningen

Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att studera vidare på högskola och universitet inom många olika områden. Om du vill bli dansare, koreograf eller danspedagog kan du studera vidare på Balettakademien, Dans- och cirkushögskolan eller andra dansutbildningar. Många dansare väljer också att studera utomlands eftersom det är en internationell konstart med goda möjligheter till kulturellt utbyte.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Dans

Som boende i samma kommun som Wendela Hebbegymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

Wendela Hebbegymnasiet

Wendela Hebbegymnasiet

Skolan

Hos Wendela Hebbegymnasiet får du möjlighet att skaffa behörighet till vidare studier samtidigt som du utvecklar ditt specialintresse. Här finner du fräscha och välutrustade lokaler med glas och rymd - en skola för framtiden med närhet, värme, ömsesidig respekt, kompetens...


Läs mer om Wendela Hebbegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Wendela Hebbegymnasiet

Västergatan 4
151 45 Södertälje

 Visa telefonnummer
www.sodertalje.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Dans från Wendela Hebbegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Wendela Hebbegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev/gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: