Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Skyttbrinks gymnasium
Programinformation
Ort: Botkyrka, Stockholm
Utbildningstyp: Barn- och fritidsprogrammet

Utbildningsinfo

Barn och Fritidsprogrammet på Skyttbrinks gymnasium

Barn och fritid

Barn- och fritidsprogrammet med pedagogisk inriktning på Skyttbrink är ett program som lär ut modernt ledarskap. För att kunna leda människor, oavsett om de är barn, ungdomar eller vuxna, så behöver man ett starkt intresse för dem.

Vi ligger i framkant

På Barn & Fritid lägger vi extra stor vikt vid ett genusmedvetet ledarskap med respekt för alla oavsett könstillhörighet eller etnicitet. Det är en självklarhet för oss att ligga i framkant när det handlar om att utbilda och vägleda ungdomar som i sin yrkesroll blir naturliga förebilder för andra. Ledarskap och pedagogisk insikt har man nytta av i alla sammanhang i livet och Barn- och fritidsprogrammet öppnar dörren till givande yrkesbanor för dig som är intresserad av att arbeta med människor.

Få ut det mesta av dina gymnasieår

Skyttbrink har nyrenoverade lokaler och är en helt ny skola med erfarna eldsjälar som lärare. Vi gör allt för att du som elev ska få ut mesta möjliga av dina gymnasieår. Som alla yrkesprogram är APL (Arbetsplatsförlagt lärande) en avgörande del av utbildningen på Barn & Fritid. Under alla tre åren, totalt 15 veckor får du chansen att utöva ledarskap och pedagogik på förskola, fritidshem eller skola.

Jobb direkt eller läsa vidare?

Vår Barn- och Fritidsutbildning riktar sig både till dig som tänker arbeta eller gå vidare till högre studier. Därför läser eleverna Svenska 3 under sitt sista år. Det enda du behöver välja inom individuella valet är Engelska 6 och Matematik 2B för att få grundläggande behörighet till högre studier.

Exempel på möjliga yrken direkt efter gymnasiet

1. Barnskötare

2. Elevassistent

3. Arbeta med funktionshindrade barn/ungdomar

4. Fritidsledare

5. Ungdomsledare

Efter fortsatta studier

1. Förskolelärare

2. Lärare

3. Studie- och yrkesvägledare

4. Socionom

5. Psykolog

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till Barn- och fritidsprogrammet krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Skyttbrinks gymnasium

Skyttbrinks gymnasium

Skyttbrinks gymnasium

Skyttbrinks gymnasium är en ny kommunal gymnasieskola i Botkyrka som innan den 1 juli tillhörde Tumba gymnasium. På Skyttbrinks gymnasieskola kan du läsa Barn- och fritidsprogrammet eller Bygg- och anläggningsprogrammet. Skyttbrinks gymnasiums webbplattform är under uppbyggnad och kommer att publiceras...


Läs mer om Skyttbrinks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skyttbrinks gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se