Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje
Programinformation
Norrtälje
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
bageri konditori norrtälje gymnasium

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet inriktning Bageri och konditori

För dig som vill arbeta med att laga mat på restaurang, baka bröd eller med försäljning av mat och dryck. Du bör ha blick för färg och form och måste vara noga med hygienen då du handskas med livsmedel. Du får en känsla för service och kunskap om det du säljer.

Hos oss kan du utbilda dig till exempel bagare och försäljare av olika livsmedelsprodukter.

Det här lär du dig

Du lär dig att servera, baka, göra konditorivaror som till exempel choklad och konfektyrer. Du ska göra din del av arbetet för att skapa en helhet av miljö, smak och doft. Här ingår även kunskaper om försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholhantering.

APL

Utbildningen innehåller minst 15 veckors APL under år 2-3. Då är du ute på en eller flera arbetsplatser där du får möjlighet att känna på yrket utanför skolbänken. Du får även chans att knyta viktiga kontakter med olika arbetsgivare.

Efter gymnasiet

Du kan till exempel söka arbete på bagerier och livsmedelsbutiker. Du kommer att arbeta med service på både stora och små arbetsplatser och i direkt kontakt med dina kunder.

Försäljning är en stor näringsgren. Livsmedelsföretag, stora matbutiker och småbutiker behöver alla arbetskraft me säljvana och produktkännedom.

Inriktning Bageri och konditori

Tycker du om att baka? Vill du kunna skapa allt från matbröd till bröllopstårtor? Då är restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori ett program för dig!

Du får lära dig hur mjöl och andra råvaror framställs och hur man tillverkar olika sorters bröd, bakverk och konditorivaror, t. ex choklad och konfektyr. Du ska kunna följa recept, välja och hantera råvaror. Det gäller att producera bröd och konditorivaror som är både tilltalande och smakrika.
I skolans butik har vi försäljning av bröd och konditorivaror, där du lär dig kund service samt även hur du förpackar, förvarar och fraktar livsmedel.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori så kommer skolan att kontakta dig.

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje ger dig de rätta förutsättningarna för ditt framtida yrkesliv!

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje är en fristående gymnasieskola som inriktar sig på skolförlagd yrkesutbildning. Vi strävar efter att utbildningen ska bli så lik arbetslivet som möjligt. Hos oss hittar du yrkesanpassade lokaler tex  frisörsalong, bageri och verkstad. Här tar våra elever mot...


Läs mer om Skärgårdsgymnasiet Norrtälje och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje

Sommargatan 11
761 50 Norrtälje Norrtälje

 Visa telefonnummer
www.skargards.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori från Skärgårdsgymnasiet Norrtälje , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Skärgårdsgymnasiet Norrtälje
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information