Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje
Programinformation
Norrtälje
Hantverksprogrammet
frisörprogrammet gymnasium norrtälje

Om utbildningen

Hantverksprogrammet inriktning Frisör

På Hantverksprogrammet kan du välja inriktningen Frisör. Samtliga lärare på Hantverksprogrammet är behöriga med lång erfarenhet från yrkeslivet. Väljer du att läsa mot inriktning frisör får du använda din kreativa sida och du får lära dig hur man skapar med materialet hår. Utbildningen fokuserar på praktiska kunskaper och du kommer att lära dig allt från olika klipptekniker, till hårstyling och färgning. I skolans frisörsalong får du öva på kundbemötande och kundservice i en verklighetstrogen miljö. På Hantverksprogrammet är studiebesök och besök vid mässor en naturlig del av utbildningen, detta för att komma i kontakt med branschen och det framtida yrkeslivet. På Skärgårdsgymnasiet har du möjlighet att välja till högskolepaketet, vilket ger dig behörighet till vidare studier.

Det här lär du dig

Läser du inriktning Frisör kommer du att lära dig att behärska en rad olika klipp- och färgtekniker. Du lär dig dessutom att möta kunder och anpassa klippningar utifrån kundens önskemål.
Skärgårdsgymnasiet lär eleverna om service och kundbemötande och vara väl rustad för att starta eget företag i framtiden. 

APL

Utbildningen innehåller 20 veckors praktik på en eller flera arbetsplatser där du får möjlighet att känna på yrket utanför skolbänken. Du får även chans att knyta viktiga kontakter med olika arbetsgivare. 

Efter gymnasiet

Efter att ha läst inriktning Frisör kan du välja mellan att arbeta som anställd på en salong eller att arbete som egenföretagare.
Har du läst på Hantverksprogrammet har du även möjlighet att starta eget företag och frilansa efter avslutade studier. 
Efter gymnasiet finns det stora valmöjligheter till fortsatta studier inom frisör- och stylistbranschen, där du kan studera vidare till maskör och perukmakare.

Inriktningen Frisör

Vill du bli frisör? Hantverksprogrammet med inriktning frisör är en praktisk utbildning för dig som vill arbeta som frisör efter gymnasiet.

Utbildningen fokuserar på teoretiska och praktiska moment som klippning, färgning, permanent, extensions och frisyrdesign. Hos oss får du lära dig allt som hör frisöryrket till. Vi jobbar mycket med kundbemötande och försäljning. Du får börja klippa redan under första året på både dockor och modeller. Med tillvalskurser som makeup och naglar kan du bredda dina kunskaper. Vi erbjuder även gesällprovs-förberedande kurser.
Tillsammans med våra erfarna och välutbildade lärare kommer du under utbildningen att få ta emot kunder i vår fräscha och välutrustade salong på Skärgårdsgymnasiet. Kundpassen är populära och välbesökta, därför kan vi lova dig mycket träning under utbildningen. Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje ger dig de rätta förutsättningarna för ditt framtida yrkesliv!

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje är en fristående gymnasieskola som inriktar sig på skolförlagd yrkesutbildning. Vi strävar efter att utbildningen ska bli så lik arbetslivet som möjligt. Hos oss hittar du yrkesanpassade lokaler tex  frisörsalong, bageri och verkstad. Här tar våra elever mot...


Läs mer om Skärgårdsgymnasiet Norrtälje och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje

Sommargatan 11
761 50 Norrtälje Norrtälje

 Visa telefonnummer
www.skargards.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Skärgårdsgymnasiet Norrtälje , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Skärgårdsgymnasiet Norrtälje
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information