Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Energiteknik

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje
Programinformation
Norrtälje
Antal elever: cirka 50 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 198,1) * statistik från 2019/20
	El- och energiprogrammet, Energiteknik

Om utbildningen

El- och energiprogrmmet inriktning Energiteknik

El- och energiprogrammet passar dig som vill arbeta med datorer, elektronik,elteknik och energiteknik. Du kan utbilda dig till yrken som automationstekniker, driftoperatör, elektriker, nätverkstekniker med mera.

Det här lär du dig

Du lär dig grunderna inom ellära, elteknik, elektronik, energiteknik och styrteknik. Det är viktigt att kunna läsa och förstå ritningar och instruktionsböcker.
Du läser en stor del teori, däribland matematik. Framför allt får du använda dina kunskaper i formellösning.

APL

Utbildningen innehåller 20 veckors praktik på en eller flera arbetsplatser där du får möjlighet att känna på yrket utanför skolbänken. Du får även chans att knyta viktiga kontakter med olika arbetsgivare.

Efter gymnasiet

Du arbetar vanligtvis med installation, underhåll, service, tillverkning och försäljning av elektrisk eller elektronisk utrustning eller med energiteknik.
Du kommer att arbeta inom ett område som ständigt utvecklas. Du får därför vara beredd på att kontinuerligt lära dig nya saker. Dina grundkunskaper i till exempel svenska, engelska och matematik är ofta viktiga för att följa med i den tekniska utvecklingen och klara av ditt arbete.

Inriktning Energiteknik

Du utbildar dig för arbete på kraftverk, vattenverk, avloppsreningsverk, industri, vid fritidsanläggningar med mera.

Du kan inrikta dig mot arbete med övervakning och underhåll på kraft- eller värmeverk som kan drivas med olika energikällor. Du får kunskap om hur man använder energi på det bästa sättet både vad gäller miljön och ekonomi. Det är särskilt viktigt att du lär dig att läsa av mätare och göra beräkningar. Du ska också kunna göra felsökningar och avhjälpa vanliga fel som kan uppkomma.

Inriktningen ger dig grunderna i ellära. Du kan dessutom välja kurser inom kraft- och värmeteknik, vatten- och miljöteknik med mera.

Driftoperatör - allmän, kraft- och värmepumpsteknik, vatten- och miljöteknik.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Energiteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Energiteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Energiteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje ger dig de rätta förutsättningarna för ditt framtida yrkesliv!

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje är en fristående gymnasieskola som inriktar sig på skolförlagd yrkesutbildning. Vi strävar efter att utbildningen ska bli så lik arbetslivet som möjligt. Hos oss hittar du yrkesanpassade lokaler tex  frisörsalong, bageri och verkstad. Här tar våra elever mot...


Läs mer om Skärgårdsgymnasiet Norrtälje och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje

Sommargatan 11
761 50 Norrtälje Norrtälje

 Visa telefonnummer
www.skargards.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Energiteknik från Skärgårdsgymnasiet Norrtälje , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Skärgårdsgymnasiet Norrtälje
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: