Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga
Programinformation
Stockholm, Åkersberga
Antal elever: cirka 40 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 162,5
    (medelvärde: 189,3) * statistik från 2019/20
restaurangprogrammet gymnasium åkersberga

Om utbildningen

Kök och servering på Skärgårdsgymnasiet

Restaurangprogrammet är till största delen en praktisk utbildning för dig som vill arbeta på restaurang med matlagning och servering i framtiden.

Specialisera dig

Efter halva utbildningen specialiserar du dig inom kök eller servering. Du får även mycket kunskap om alla olika drycker som serveras på restauranger.

En mycket stor del av utbildningen bedrivs i form av praktiska övningar i skolans restaurang. I restaurangen får du träffa gäster och lära dig hur du ska arbeta för att ge dem en trevlig och välsmakande upplevelse. I årskurs 3 har du även möjlighet att specialisera dig inom matlagning om du valt den inriktningen. Skärgårdsgymnasiets lärare arbetar nära dig som elev så att du ska få bästa tänkbara individuella undervisning. Bedömning sker under undervisningens gång så att du alltid har koll på hur du utvecklas och hänger med i studierna.

Lär dig genom APL

Skärgårdsgymnasiet har ett stort kontaktnät i restaurangbranschen för att kunna tillfredsställa alla elevers behov av rätt praktikplats. Under din gymnasieutbildning får du minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) uppdelat på fyra praktikperioder. På så sätt har du möjlighet att se olika typer av restauranger under din praktik.

Du som går i åk 9 är välkommen till en prova-på-dag,kontakta skolan om du vill veta mer.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering så kommer skolan att kontakta dig.

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga

Skärgårdsgymnasiet - ditt praktiska gymnasium i Åkersberga

Skärgårdsgymnasiets nyckelbegrepp är individualisering, infärgning och projekttänkande. Skärgårdsgymnasiets fokus på projektarbeten har utgångspunkt i hur verkligheten utanför skolan ser ut och sträcker sig över flera olika skolämnen. Genom att kunskaperna sätts in i ett större sammanhang tränar du som elev din...


Läs mer om Skärgårdsgymnasiet Åkersberga och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga

Näsvägen 15
184 40 Åkersberga

 Visa telefonnummer
www.skargards.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering från Skärgårdsgymnasiet Åkersberga , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Skärgårdsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: