Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga
Programinformation
Stockholm, Åkersberga
Antal elever: cirka 40 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 162,5
    (medelvärde: 189,3) * statistik från 2019/20
bageri konditori  gymnasium

Om utbildningen

Läs Bageri på Skärgårdsgymnasiet

Gillar du att baka? Vill du kunna skapa allt från matbröd till bröllopstårtor? Då är restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori på Skärgårdsgymnasiet ett bra val för dig!

Praktik och teori

Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta mycket praktiskt, samtidigt som du kan välja att uppnå grundläggande högskolebehörighet om du vill.

Helhetsbilden – från råvara till färdig produkt - är viktig under utbildningen. Du får kunskap om hur branschen fungerar och läser bland annat kurser i bageri och konditori, choklad och konfektyr samt service och bemötande. På Skärgårdsgymnasiet får du lära dig att laga goda och nyttiga bageri- och konditoriprodukter på ett ekonomiskt sätt. Du får också lära dig vad “god service” innebär.

Gymnasieprogram för dig som vill bli bagare eller driva eget café

Restaurangprogrammet – oavsett vilken inriktning du väljer– är ett yrkesprogram. Det betyder att du direkt efter gymnasiet har möjlighet att påbörja den yrkesbana du väljer. Programmet är ett utmärkt val för dig som vill bli bagare, konditor, arbeta med delikatesser eller driva eget café eller eget bageri.

För dig som kommer på under utbildningen att du vill läsa vidare på yrkeshögskola, högskola eller universitet finns möjlighet att använda ditt individuella val till att läsa högskoleförberedande kurser och på så sätt få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga

Skärgårdsgymnasiet - ditt praktiska gymnasium i Åkersberga

Skärgårdsgymnasiets nyckelbegrepp är individualisering, infärgning och projekttänkande. Skärgårdsgymnasiets fokus på projektarbeten har utgångspunkt i hur verkligheten utanför skolan ser ut och sträcker sig över flera olika skolämnen. Genom att kunskaperna sätts in i ett större sammanhang tränar du som elev din...


Läs mer om Skärgårdsgymnasiet Åkersberga och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga

Näsvägen 15
184 40 Åkersberga

 Visa telefonnummer
www.skargards.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori från Skärgårdsgymnasiet Åkersberga , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Skärgårdsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information