Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga , i Åkersberga (+1 orter)
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2019/20)
Antagningspoäng: 100,0
(medelvärde: 188,2)
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2019/20)
Antagningspoäng: 100,0
(medelvärde: 188,2)

Om utbildningen

Naturbruksprogramme passar dig som vill jobba med djurvård, växter, lantbruk, skogsbruk eller naturturism. Beroende på vilken inriktning du väljer får du under programmets gång fördjupade kunskaper inom ett specifikt område.

Undervisningen på naturbruksprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Naturbruksprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis djurvårdare, skogsvårdare, och naturguide.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Skärgårdsgymnasiet Åkersberga
Näsvägen 15
184 40 Åkersberga

Skärgårdsgymnasiet - ditt praktiska gymnasium i Åkersberga

Skärgårdsgymnasiets fokus på projektarbeten har utgångspunkt i hur verkligheten utanför skolan ser ut och sträcker sig över flera olika skolämnen. Genom att kunskaperna sätts in i ett större sammanhang tränar du som elev din analytiska förmåga och får därmed en...

Läs mer om Skärgårdsgymnasiet Åkersberga och visa alla program.

Sponsrad