Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga
Programinformation
Stockholm, Åkersberga
Antal elever: cirka 90 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 222,6) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Utbilda dig till frisör på Skärgårdsgymnasiet

Hantverksprogrammet med inriktning frisör erbjuds på Skärgårdsgymnasiet. Utbildningen är praktisk och passar dig som vill arbeta som frisör efter gymnasiet.

Utbildningens innehåll

Utbildningen fokuserar på teoretiska och praktiska moment som klippning, färgning, extensions, frisyrdesign och permanent. På Skärgårdsgymnasiet får du lära dig allt som hör till frisöryrket. Du får jobba mycket med kundbemötande och försäljning. Redan under det första året får du börja klippa på både dockor och modeller. Genom att välja tillvalskurser som makeup och naglar kan du bredda dina kunskaper. Skärgårdsgymnasiet erbjuder även kurser som förbereder för gesällprov.

Gå en praktisk frisörutbildning

Skärgårdsgymnasiet anser att det är viktigt med en verklighetsförankrad utbildning. Därför har skolan ett nära samarbete med frisörbranschen och du får minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Tillsammans med skolans erfarna och välutbildade lärare får du under utbildningen ta emot kunder i Skärgårdsgymnasiets fräscha och välutrustade salong. Kundpassen är populära och välbesökta, därför kan skolan lova dig att du får mycket träning under utbildningen. På så sätt får du fantastisk förberedelse för livet efter gymnasiet.

Du som går i åk 9 är välkommen till en prova-på-dag, kontakta skolan om du vill veta mer.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga

Skärgårdsgymnasiet - ditt praktiska gymnasium i Åkersberga

Skärgårdsgymnasiets nyckelbegrepp är individualisering, infärgning och projekttänkande. Skärgårdsgymnasiets fokus på projektarbeten har utgångspunkt i hur verkligheten utanför skolan ser ut och sträcker sig över flera olika skolämnen. Genom att kunskaperna sätts in i ett större sammanhang tränar du som elev din...


Läs mer om Skärgårdsgymnasiet Åkersberga och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga

Näsvägen 15
184 40 Åkersberga

 Visa telefonnummer
www.skargards.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Jill
Jag är super nöjd med både mitt val och skolan! Jag tycker att lektionerna är roliga och lärorika, samt att du får lära sig så mycket som du kommer ha nytta av i framtiden. Jag kunde inte varit nöjdare med mitt val, både program och skolan. Skärgårdsgymnasiet är den bästa starten på din utbildning och karriär. Rekommenderar starkt!
Anna Persson
Sophie Lundqvist
Skärgårdsgymnasiet är en varm och kärleksfull skola där dina lärare och mentorer verkligen bryr sig om just DITT lärande och dig. Maten är det bästa då vi har ett eget kök med en underbar kock som heter Ossi och glöm inte dem duktiga eleverna dom går resturanglinjen, av dem får vi ofta nybakat bullar och olika sorters kakor, och som om det inte ...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Skärgårdsgymnasiet Åkersberga , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Skärgårdsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information