Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga
Programinformation
Stockholm, Åkersberga
Antal elever: cirka 90 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 222,6) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

StylistBli stylist på Skärgårdsgymnasiet

Vill du jobba som stylist eller makeupartist efter gymnasiet? Gillar du mode, makeup, skönhet, trender, färg och form, naglar och hårstyling? Då är utbildningen till Stylist på Skärgårdsgymnasiet rätt val för dig!

Lär dig allt om styling

Under din utbildning får du lära dig om färg- och stilanalys, hårstyling, makeup, färglära och naglar. Ni får jobba med trender, skapa modebilder och till och med re-styla kläder. Du lär dig helt enkelt allt för att kunna styla personer från topp till tå!

I årskurs 3 får du även skapa en portfolio som du kan använda när det är dags att söka jobb i framtiden.

Möjlighet till högskolebehörighet

Utbildningen ger dig en yrkesexamen med möjlighet till grundläggande högskolebehörighet. Du blir licensierad Style Advisor (kvalitetssäkrad av Svensk Handel) och får all den kunskap du behöver för att kunna jobba som makeupartist.

Efter din gymnasieutbildning kan du arbeta som hår- och makeupartist på salong, i modebranschen, åt fotografer eller inom film, TV, teater och musikvideo. Du har också möjlighet att starta eget företag.

Skärgårdsgymnasiet har ett nära samarbete med branschen och du får minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) i din utbildning. Anledningen är att skolan anser att det är viktigt med en verklighetsförankrad utbildning och gör allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Du som går i åk 9 är välkommen till en prova-på-dag, kontakta skolan om du vill veta mer.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga

Skärgårdsgymnasiet - ditt praktiska gymnasium i Åkersberga

Skärgårdsgymnasiets nyckelbegrepp är individualisering, infärgning och projekttänkande. Skärgårdsgymnasiets fokus på projektarbeten har utgångspunkt i hur verkligheten utanför skolan ser ut och sträcker sig över flera olika skolämnen. Genom att kunskaperna sätts in i ett större sammanhang tränar du som elev din...


Läs mer om Skärgårdsgymnasiet Åkersberga och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga

Näsvägen 15
184 40 Åkersberga

 Visa telefonnummer
www.skargards.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Skärgårdsgymnasiet Åkersberga , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Skärgårdsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information