Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga
Programinformation
Stockholm, Åkersberga
Antal elever: cirka 50 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 127,5
    (medelvärde: 212,0) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Handelsprogrammet på SkärgårdsgymnasietHandels- och administrationsprogrammet på Skärgårdsgymnasiet

Handelsprogrammet på Skärgårdsgymnasiet är ett yrkesprogram som är anpassat för att du ska kunna börja jobba direkt efter gymnasiet eller, genom att välja skolans högskolepaket, söka in på högskola.

Undervisning i små grupper

På Skärgårdsgymnasiet bryr man sig om varje elev och erbjuder dig en gedigen utbildning i små undervisningsgrupper. Utbildningen gör att du utvecklar dina kunskaper om entreprenörskap och eget företagande. Utbildningen är väldigt bred och passar dig som är intresserad av att arbeta med service, försäljning, e-handel eller marknadsföring.

Som elev på Handels- och administrationsprogrammet får du kunskaper om bland annat arbetsmiljö, arbetsrätt och diskrimineringsfrågor i arbetslivet. Du får även kunskaper om vilka faktorer som påverkar hälsa och välbefinnande.

Utbildningen är också ett bra val för dig som vill driva ett eget företag. Genom Ung Företagsamhet (UF) får du möjlighet att under ett år starta och driva ett eget företag.

Skärgårdsgymnasiet anser att det är väldigt viktigt med en verklighetsförankrad utbildning. På grund av detta har skolan ett nära samarbete med branschen och erbjuder minst 15 veckors arbetsplatsförlagd lärande (APL). På det här sättet får du bästa tänkbara förberedelse för livet efter gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga

Skärgårdsgymnasiet - ditt praktiska gymnasium i Åkersberga

Skärgårdsgymnasiets nyckelbegrepp är individualisering, infärgning och projekttänkande. Skärgårdsgymnasiets fokus på projektarbeten har utgångspunkt i hur verkligheten utanför skolan ser ut och sträcker sig över flera olika skolämnen. Genom att kunskaperna sätts in i ett större sammanhang tränar du som elev din...


Läs mer om Skärgårdsgymnasiet Åkersberga och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga

Näsvägen 15
184 40 Åkersberga

 Visa telefonnummer
www.skargards.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Skärgårdsgymnasiet Åkersberga , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Skärgårdsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information