Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap – Uniform

Skärgårdsgymnasiet
Programinformation
Ort: Åkersberga
Antal elever: 23 (år 1)
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 223,5
Lägsta: 200

Utbildningsinfo

UniformsyrkenLäs Beteendevetenskap - Uniform på Skärgårdsgymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning uniform är ett högskoleförberedande program som erbjuds på Skärgårdsgymnasiet. Efter gymnasieutbildningen kan du välja att läsa vidare inom många olika områden på universitet och högskola eftersom du får en bred behörighet på programmet. Under din utbildning får du besöka universitet/ högskolor. På så sätt breddar du din bild av vad som är möjligt att göra efter dina studier på utbildningen.

Teoretisk utbildning med praktiska inslag

För att du ska få en spännande teoretisk utbildning med praktiska inslag samarbetar skolan med polisen, brandkåren, militären och ambulanssjuk-vården. Ni får vara med på polisövningar, lära er HLR-räddning och göra studiebesök hos brandkåren. I årskurs 3 får du också gå en väktarutbildning.

Fokus i utbildningen är både på samhället och människorna i det. Ni tittar på detta ur olika perspektiv och undersöker den påverkan människor och samhället har på varandra. Du får läsa profilkurser som sociologi och psykologi på Skärgårdsgymnasiet och fördjupa dina kunskaper om människors beteende.

Ni lämnar också skolans värld för studieresor både lokalt, regionalt och utomlands. Under förra läsåret gjorde SAM-eleverna bland annat en studieresa till Auschwitz, övade med militären och besökte riksdagen.

Som elev på Skärgårdsgymnasiet får du en gedigen utbildning på en skola som verkligen bryr sig om dig som elev. Allt för att du ska få den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap – Uniform, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Se vilka program och inriktningar som Skärgårdsgymnasiet erbjuder under 2018!

Behörighet

För att vara behörig till Samhällsvetenskapsprogrammet måste du ha godkänt i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, geografi, historia, religion, samhällskunskap och minst fem ämnen till.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap – Uniform

Som boende i samma kommun som Skärgårdsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap – Uniform.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Skärgårdsgymnasiet

Skärgårdsgymnasiet

Skärgårdsgymnasiet - ditt praktiska gymnasium i Åkersberga

Skärgårdsgymnasiets nyckelbegrepp är individualisering, infärgning och projekttänkande. Skärgårdsgymnasiets fokus på projektarbeten har utgångspunkt i hur verkligheten utanför skolan ser ut och sträcker sig över flera olika skolämnen. Genom att kunskaperna sätts in i ett större sammanhang tränar du som elev din...


Läs mer om Skärgårdsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skärgårdsgymnasiet

Näsvägen 15
184 40 Åkersberga

 Visa telefonnummer
www.skargards.se