Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Hudvård

Skärgårdsgymnasiet
Programinformation
Ort: Åkersberga
Antal elever: 32 (år 1)
Utbildningstyp: Hantverksprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 210,2
Lägsta: 152,5

Utbildningsinfo

HudvårdUtbildning inom Hudvård på Skärgårdsgymnasiet

Hantverksprogrammet med inriktning hudvård är en praktisk utbildning som passar dig som vill arbeta med skönhetsvård, friskvårdsmassage, spabehandlingar och konstnaglar efter gymnasiet.

Fokus på praktiska moment

Utbildningen fokuserar på praktiska moment som ansiktsbehandlingar, manikyr, pedikyr, frans- och brynfärgning, vaxning, kroppsmassage och spa. Du får lära dig mycket om kundbemötande och försäljning och med tillvalskurser som nagelterapeut kan du bredda dina kunskaper inom skönhetsbranschen.

Skärgårdsgymnasiet anser att det är viktigt med en verklighetsförankrad utbildning. Av den anledningen har skolan ett nära samarbete med branschen och du ges minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Tillsammans med skolans välutbildade lärare kommer du även att få ta emot kunder i den fräscha och välutrustade salong som finns på Skärgårdsgymnasiet. Allt detta gör att du får den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet. I slutet av din utbildningen har du möjlighet att göra ett branschprov för att bli SEYF-diplomerad spa- och hudterapeut.

För dig som vill bli behörig till högskola erbjuder Skärgårdsgymnasiet högskolepaketet. Om du väljer detta kan du söka utbildningar inom vård, omsorg, försäljning eller skönhet efter gymnasiet.

Du som går i åk 9 är välkommen till en prova-på-dag, kontakta skolan om du vill veta mer.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hudvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Se vilka program och inriktningar som Skärgårdsgymnasiet erbjuder under 2018!

Behörighet

För att vara behörig till ett yrkesprogram måste du ha godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst fem ämnen till från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Hudvård

Som boende i samma kommun som Skärgårdsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram. För att uppnå grundläggande högskolebehörighet läser du utökat program med svenska 2 och 3 samt engelska 6.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hudvård.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Skärgårdsgymnasiet

Skärgårdsgymnasiet

Skärgårdsgymnasiet - ditt praktiska gymnasium i Åkersberga

Skärgårdsgymnasiets nyckelbegrepp är individualisering, infärgning och projekttänkande. Skärgårdsgymnasiets fokus på projektarbeten har utgångspunkt i hur verkligheten utanför skolan ser ut och sträcker sig över flera olika skolämnen. Genom att kunskaperna sätts in i ett större sammanhang tränar du som elev din...


Läs mer om Skärgårdsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skärgårdsgymnasiet

Näsvägen 15
184 40 Åkersberga

 Visa telefonnummer
www.skargards.se