Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör

Skärgårdsgymnasiet
Programinformation
Ort: Stockholm, Åkersberga
Antal elever: 32 (år 1)
Utbildningstyp: Hantverksprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 210,2
Lägsta: 152,5

Utbildningsinfo

FrisörUtbilda dig till frisör på Skärgårdsgymnasiet

Hantverksprogrammet med inriktning frisör erbjuds på Skärgårdsgymnasiet. Utbildningen är praktisk och passar dig som vill arbeta som frisör efter gymnasiet.

Utbildningens innehåll

Utbildningen fokuserar på teoretiska och praktiska moment som klippning, färgning, extensions, frisyrdesign och permanent. På Skärgårdsgymnasiet får du lära dig allt som hör till frisöryrket. Du får jobba mycket med kundbemötande och försäljning. Redan under det första året får du börja klippa på både dockor och modeller. Genom att välja tillvalskurser som makeup och naglar kan du bredda dina kunskaper. Skärgårdsgymnasiet erbjuder även kurser som förbereder för gesällprov.

Gå en praktisk frisörutbildning

Skärgårdsgymnasiet anser att det är viktigt med en verklighetsförankrad utbildning. Därför har skolan ett nära samarbete med frisörbranschen och du får minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Tillsammans med skolans erfarna och välutbildade lärare får du under utbildningen ta emot kunder i Skärgårdsgymnasiets fräscha och välutrustade salong. Kundpassen är populära och välbesökta, därför kan skolan lova dig att du får mycket träning under utbildningen. På så sätt får du fantastisk förberedelse för livet efter gymnasiet.

Du som går i åk 9 är välkommen till en prova-på-dag, kontakta skolan om du vill veta mer.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Se vilka program och inriktningar som Skärgårdsgymnasiet erbjuder under 2018!

Behörighet

För att vara behörig till ett yrkesprogram måste du ha godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst fem ämnen till från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör

Som boende i samma kommun som Skärgårdsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram. Välj paketet med 200 p svenska och 100 p engelska så får du en grundläggande behörighet till högskolan.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Skärgårdsgymnasiet

Skärgårdsgymnasiet

Skärgårdsgymnasiet - ditt praktiska gymnasium i Åkersberga

Skärgårdsgymnasiets nyckelbegrepp är individualisering, infärgning och projekttänkande. Skärgårdsgymnasiets fokus på projektarbeten har utgångspunkt i hur verkligheten utanför skolan ser ut och sträcker sig över flera olika skolämnen. Genom att kunskaperna sätts in i ett större sammanhang tränar du som elev din...


Läs mer om Skärgårdsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skärgårdsgymnasiet

Näsvägen 15
184 40 Åkersberga

 Visa telefonnummer
www.skargards.se


Recensioner

Anna Persson   |   2018-03-13
Fin frisörsalong, suveräna lärare!
          (5)
Sophie Lundqvist   |   2017-02-08
Skärgårdsgymnasiet är en varm och kärleksfull skola där dina lärare och mentorer verkligen bryr sig om just DITT lärande och dig. Maten är det bästa då vi har ett eget kök med en underbar kock som heter Ossi och glöm inte dem duktiga eleverna dom går resturanglinjen, av dem får vi ofta nybakat bullar och olika sorters kakor, och som om det inte ...
Visa hela
          (5)