Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Skärgårdsgymnasiet
Programinformation
Ort: Åkersberga
Antal elever: 14 (år 1)
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 188,9
Lägsta: 122,5

Utbildningsinfo

Fordon på SKärgårdsgymnasietLäs transportutbildning på Skärgårdsgymnasiet

Inriktningen Transport erbjuds på Fordons- och transportprogrammet.

Dina tre år på utbildningen

Det första året läser du gemensamt med övriga elever på fordonsprogrammet (Personbil) och läser grundläggande kunskaper om hur olika typer av motorer fungerar.

I årskurs 2 får du teoretiska kunskaper som är viktiga för yrket. Du får ta B-körkort så fort du har fyllt 18 år och har lämplighetsintyg.

I år 3 får du möjlighet att ta körkort för tung lastbil (C) och tung lastbil med släp (CE) eller Buss (D) och taxikörkort. Dessa körkort får myndiga och godkända elever ta även om man inte har rätt ålder, vilket gör att det är en stor fördel att ta körkortet i din utbildning jämfört med utanför skolan.

Efter utbildningen väntar en ljus framtid

Det är mycket goda utsikter till arbete efter avslutad utbildning, eftersom det under kommande år beräknas vara brist på både lastbils- och bussförare, speciellt i linjetrafik.

För Skärgårdsgymnasiet är det viktigt med en verklighetsförankrad utbildning. Skolan har av den anledningen ett nära samarbete med branschen och du får minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) i din utbildning. Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Du som går i åk 9 är välkommen till en prova-på-dag, kontakta skolan om du vill veta mer.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Se vilka program och inriktningar som Skärgårdsgymnasiet erbjuder under 2018!

Behörighet

För att vara behörig till programmet ska du ha godkänt i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst fem ämnen till från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

Som boende i samma kommun som Skärgårdsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande utbildning med möjlighet till högskolebehörighet. Välj paketet med 200 p svenska och 100 p engelska så får du en grundläggande behörighet till högskolan.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Skärgårdsgymnasiet

Skärgårdsgymnasiet

Skärgårdsgymnasiet - ditt praktiska gymnasium i Åkersberga

Skärgårdsgymnasiets nyckelbegrepp är individualisering, infärgning och projekttänkande. Skärgårdsgymnasiets fokus på projektarbeten har utgångspunkt i hur verkligheten utanför skolan ser ut och sträcker sig över flera olika skolämnen. Genom att kunskaperna sätts in i ett större sammanhang tränar du som elev din...


Läs mer om Skärgårdsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skärgårdsgymnasiet

Näsvägen 15
184 40 Åkersberga

 Visa telefonnummer
www.skargards.se