Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Skärgårdsgymnasiet
Programinformation
Stockholm, Åkersberga
Antal elever: 28 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
Startdatum: - Åkersberga

Film

Välkommen till Skärgårdsgymnasiet, se vilka utbildningar skolan erbjuder!

Om utbildningen

Anläggningsfordon på SkärgårdsgymnasietLäs Anläggningsförare på Skärgårdsgymnasiet

Skärgårdsgymnasiet är en av de få gymnasieskolor i regionen som erbjuder Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsmaskinförare.

Yrke med brist på arbetskraft

Som anläggningsmaskinförare får du arbeta med grävmaskiner, hjullastare och grävlastare. Det är stor brist på maskinförare i Stockholmsområdet och arbetsuppgifterna i yrket är varierande. Till exempel kan det handla om att gräva ut en grund vid ett husbygge eller att gräva ner kablar.

Utbildningens upplägg

Ditt första år på utbildningen läser du tillsammans med husbyggnadseleverna. Det innebär att du kommer få grundläggande kunskaper inom hela byggområdet. Under år två och tre läses all teori på Skärgårdsgymnasiet. Praktik får du göra både på skolans område och hos externa entreprenörer.

Efter att du är klar med din gymnasieutbildning får du ett utbildningsbevis som öppnar vägen till ett framtida yrke och yrkesbevis.

Det är viktigt för Skärgårdsgymnasiet med en verklighetsförankrad utbildning. Skolan har därför ett nära samarbete med branschen och du får vara ute på arbetsplatsförlagt lärande (APL) under minst 15 veckor hos lokala entreprenörer. Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Du som går i åk 9 är välkommen till en prova-på-dag, kontakta skolan om du vill veta mer!

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Som boende i samma kommun som Skärgårdsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Certifieringar

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon så kommer skolan att kontakta dig.

Skärgårdsgymnasiet

Skärgårdsgymnasiet

Skärgårdsgymnasiet - ditt praktiska gymnasium i Åkersberga

Skärgårdsgymnasiets nyckelbegrepp är individualisering, infärgning och projekttänkande. Skärgårdsgymnasiets fokus på projektarbeten har utgångspunkt i hur verkligheten utanför skolan ser ut och sträcker sig över flera olika skolämnen. Genom att kunskaperna sätts in i ett större sammanhang tränar du som elev din...


Läs mer om Skärgårdsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skärgårdsgymnasiet

Näsvägen 15
184 40 Åkersberga

 Visa telefonnummer
www.skargards.se Utbildningens hemsida


Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner.

Elev
(1)
12 Personer , oftast två maskiner som används ibland tre om man har tur. Vilket leder till att man får knappt köra eftersom man har det bara tre dagar i veckan. Dock maten och lärarna är underbara
Skärgårdsgymnasiet Kommentar:
Tack för dina synpunkter! Först och främst vill vi tacka för fina kommentarer om lärare och mat, men tar också övriga synpunkter på allvar. Vi som skola vill givetvis att utbildning och kvalitet ska stå i centrum och tycker därför det är tråkigt att upplevelsen inte är delad. Vi är glada över att flera elever har valt att läsa just anläggning ...
Visa hela
Elev
(5)
Mysig skola, bra stämmning, roliga duktiga lärare👍🏼
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon från Skärgårdsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 2 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: