Skärgårdsgymnasiet-Åkersberga

Skärgårdsgymnasiet - ditt praktiska gymnasium i Åkersberga

Skärgårdsgymnasiets nyckelbegrepp är individualisering, infärgning och projekttänkande.

Jobba i projekt

Skärgårdsgymnasiets fokus på projektarbeten har utgångspunkt i hur verkligheten utanför skolan ser ut och sträcker sig över flera olika skolämnen. Genom att kunskaperna sätts in i ett större sammanhang tränar du som elev din analytiska förmåga och får därmed en bättre helhetssyn. På det här sättet liknar undervisningen mer yrkeslivet som aldrig konstruerar sin verksamhet i tillrättalagda kurser. Lösningen på uppgiften inbegriper istället flera olika skolämnen, vilket gör att det krävs ett nära samarbete mellan lärarna på skolan.

Individualisering - undervisning som utgår från just dig

Individualisering är också en hörnsten för Skärgårdsgymnasiet, vilket betyder att skolans undervisning utgår från varje enskild elevs behov och förutsättningar. Du får en individuell utvecklingsplan som ligger till grund för en skräddarsydd skoldag. Alla elever behöver inte göra samma saker på samma sätt och lika länge. För att du ska få en effektiv individanpassning krävs det stor lyhördhet från personalens sida och därför är Skärgårdsgymnasiets lärare handplockade.

Infärgning - lär dig om din programinriktning i alla ämnen

Skärgårdsgymnasiets nyckelbegrepp Infärgning syftar på att många kärnämneskurser tar hänsyn till den programinriktning du går. På matten beräknar byggeleverna virkesåtgång i kvadratmeter, ytan på altanen och snickrar staket med hjälp av Pythagoras sats. På svenskan får de elever som går el gå igenom instruktionsanvisningar till en jordfelsbrytare.

På engelskalektionerna kan frisörerna rollspela att de klipper en person i Australien. Hur frågar du om kortare lugg, inpackning och slingornas längd på engelska?

Skärgårdsgymnasiets gymnasieprogram

På Skärgårdsgymnasiet kan du välja mellan flera olika gymnasieprogram och inriktningar.

För dig som vill ha en praktisk utbildning och är intresserad av byggbranschen finns Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) med inriktningarna AnläggningsförareHusbyggnad och Måleri. Andra yrkesförberedande program är El- och energiprogrammet (EE) inriktning Elteknik samt Hantverksprogrammet (HV) med inriktningarna Frisör och Stylist.

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL) ges inriktningarna Kök och Servering samt Bageri och KonditoriUtbildningen bedrivs till mycket stor del i form av praktiska övningar i Skärgårdsgymnasiets mycket populära restaurang och nya bageri. Eleverna i Bageri och Konditori driver skolans nya Café och butik tillsammans med eleverna i Handelsprogrammet.

Fordons- och transportprogrammet erbjuder två inriktningar. På inriktningen Personbil tar elever emot kunder i skolans välutrustade verkstad. På transportinriktningen kan du utbilda dig inom lastbil och busstransporter.

Handelsprogrammet (HA) passar dig som är intresserad av handel vid t.ex. sportaffär, klädaffärer eller livsmedel och ger dig en gedigen utbildning med praktik. Naturbruksprogrammet (NB) är ett program med inriktning mot hästskötare och hund

Skärgårdsgymnasiet erbjuder dessutom Introduktionsprogammet (IM) för obehöriga elever. Programmet är uppdelat i två olika valmöjligheter; Programinriktat val (PRIV) eller  Yrkesintroduktion (IMYRK). Språkintroduktion hänvisas till kommunens gymnasieskola.

Få möjligheten att träna och spela hockey under skoltid

På Skärgårdsgymnasiet så har du möjligheten att plugga på gymnasiet mot en hockeyprofil, vilket innebär att du får träna ishockey fyra gånger i veckan under skoltid. Du kan alltså välja att plugga mot just ditt drömyrke samtidigt som du får träna ishockey i skolan.

Välkommen till Skärgårdsgymnasiet i tiden!

Är du intresserad och vill veta mer om Skärgårdsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Skärgårdsgymnasiet

Öppet hus på Skärgårdsgymnasiet i Åkersberga!

Kom och upplev hur det är att vara elev på Skärgårdsgymnasiet!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-04-29    Tid:   17:00 - 19:00

Välkommen till Skärgårdsgymnasiet, se vilka utbildningar skolan erbjuder!

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Skärgårdsgymnasiet.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

184 40 Åkersberga

www.skargards.se

Anna Persson
Fin frisörsalong, suveräna lärare!
Lillan
Rekommenderar varmt nSkärgårdsgymnasiet. En skola där lärare verkligen bryr sig om alla elever!
Sophie Lundqvist
Skärgårdsgymnasiet är en varm och kärleksfull skola där dina lärare och mentorer verkligen bryr sig om just DITT lärande och dig. Maten är det bästa då vi har ett eget kök med en underbar kock som heter Ossi och glöm inte dem duktiga eleverna dom går resturanglinjen, av dem får vi ofta nybakat bullar och olika sorters kakor, och som om det inte ...
Visa hela

För att beställa information från Skärgårdsgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Utbildningsrecensioner
Baseras på 3 recensioner