Skanskagymnasiet

i Växjö
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Banner skanskagymnasiet

Teknikutbildning med riksintag på Skanskagymnasiet

Skanskagymnasiet ligger i Växjö i Kronobergs län och erbjuder ett Teknikprogram med inriktning samhällsbyggande och miljö. Här kan du även gå ett fjärde tekniskt år som leder dig till en karriär på Skanska. Skanskagymnasiet har riksintag vilket betyder att du kan söka skolans utbildning oavsett var i landet du bor.

Detta är skolan för dig som är nyfiken på hur vi formar framtidens samhälle och söker en skola som är lite mer än det vanliga. Förutom en teknikutbildning av hög kvalitet ingår även praktik för att du ska få känna på yrkeslivet redan under studietiden. Tillsammans med dina klasskamrater får du känna på hur det är att jobba i projektform och du får goda möjligheter att utveckla dina ledaregenskaper. Du kommer stöta på olika utmaningar under din studietid som kräver att du utvecklar ditt kreativa tänkande. Skanskagymnasiet erbjuder två profiler på Teknikprogrammet; en byggteknisk profil och en arkitekturprofil.

En liten och trygg skola 

På skolan går cirka 100 elever. Skolans storlek är också dess styrka. Här trivs man och har en fin samhörighet mellan elever och lärare. Perfekt för dig som vill kunna lära känna dina klasskamrater och få vänner för lång tid framåt. 

Bo på internat i centrala Växjö

Skanskagymnasiet har riksintag och tar emot elever från hela Sverige. Många väljer att bo på skolans egna internat. Internatet ligger i centrala Växjö, endast 15 minuters gångväg från Skanskagymnasiet. Många av de som flyttar in på internatet har inte bott ensamma tidigare. Detta har Skanskagymnasiet tänkt på när boendet planerats. Du har tillgång till eget rum med dusch, toalett och bredband och delar kök med de elever som bor på samma våning som dig.

TE4 Samhällsbyggnad – Din väg till en karriär på Skanska. 

Skanskagymnasiet erbjuder även ett fjärde tekniskt år på Teknikprogrammet. Det fjärde gymnasieåret är en yrkesutbildning och syftar till att du ska kunna gå rakt ut i arbetslivet. Du gör 12 veckors APL på ett Skanskaprojekt och målet med utbildningen är att du ska kunna bli erbjuden en provanställning som biträdande arbetsledare på Skanska när du tar din gymnasieingenjörsexamen. 

Mer än bara en gymnasieskola

Skanskagymnasiet erbjuder dig som elev en modern gymnasieskola i ljusa och fina lokaler. På skolan arbetar behöriga lärare med ett stort engagemang. Du har dessutom en bärbar dator till din hjälp under skoltiden. Med ett starkt företag i ryggen får du en bra inkörsport till arbetslivet. Under din tid på skolan får du också bygga upp ett nyttigt kontaktnät inom samhällsbyggnadsbranschen.


Är du intresserad och vill veta mer om Skanskagymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Skanskagymnasiet

Huvudman

Skanskaskolan i Växjö AB

Fristående gymnasieskola

Läs mer här

1 gymnasieskola

Program

Högskoleförberedande program
Teknikprogrammet Ort Recensioner
Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö Växjö
3,0 (9)
Specialprogram
Gymnasieingenjör
TE4-Gymnasieingenjör Produktionsledning, Samhällsbyggande Växjö
  • = Riksintag

Reportage

Lär dig mer om Skanskagymnasiets internat

Skanskagymnasiet

Ingen dag är den andra lik på Skanskagymnasiets internat. Här ser fyrtio kreativa elever till att det händer saker hela tiden. Gemenskapen är stor och många tycker att de får en extra familj.

Möt eleverna på Skanskagymnasiet

Skanskagymnasiet

Läs om vad Kayla, Emma och Arvid tycker om Skanskagymnasiet i Växjö! Där pluggar du Teknikprogrammet: Samhällsbyggande och miljö, och får väldigt goda möjligheter till jobb direkt efter skolan. Det passar dig som vill plugga ett fjärde tekniskt år, få en karriär inom arkitektur eller vill utbilda dig till civilingenjörer i framtiden.

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Skanskagymnasiet.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2022/23

Antal elever per lärare 2022/23

Skanskagymnasiet
 71,0%
Skanskagymnasiet 8,0

Antal elever på skolan år 2023/24: cirka 60


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Teknikprogrammet

13,5 96,4 86,2
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 60 2023/24
Genomsnittlig betygspoäng 13,5 14,6 2022/23
Andel behöriga till högskola 96,4 90,5 2022/23
Andel med examen inom 3 år 86,2 80,3 2020/21
Antagningspoäng medel
Lägsta antagningspoäng
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Skanskagymnasiet

Trädgårdsgatan 26
352 34 Växjö

Tel: +46 10-448 84 00
www.skanskagymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 30 recensioner
Skriv en recension
2/5
Tidigare Elev
07 mar 2023
Låt inte fasaden bedra

Läs här om du tidigare haft lätt för skolan och vet att du vill studera just detta. Betygskraven är abnormalt höga och som en följd är även studiepressen hög. För att referera t...

Gabriela Rieger, skolchef och rektor för Skanskagymnasiet
24 mar 2023
Vad tråkigt att höra om din upplevelse hos oss. Vid betygssättning förhåller sig skola...
Visa hela
5/5
Tidigare stolt elev
25 mar 2022
En av Sveriges bästa gymnasieskolor!

Kan ibland vara svårt att inse i sina unga år men detta är i särklass Växjös bästa skola och möjligtvis en av Sveriges bästa skolor. Endast behöriga lärare med en hög kompetens,...

Visa hela
2/5
Elev på skolan
21 jan 2022
Sjuka betyg

Till att börja med internatet är bra. Sen är resten av skolan inte bra. Betygskraven är jätte höga och svårt att nå upp till betygen jämfört med andra skolor är ett E minst ett ...

Visa hela
Sponsrad