Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasieingenjör, Samhällsbyggande

Skanskagymnasiet
Programinformation
Ort: Växjö
Utbildningstyp: Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjör, Samhällsbyggande

Läs till Gymnasieingenjör på SkanskagymnasietYrkesutbildning till gymnasieingenjör på Skanskagymnasiet

På Skanskagymnasiet i Växjö kan du som läser teknikprogrammet välja att läsa ett fjärde tekniskt år och utbilda dig till gymnasieingenjör. Det fjärde året på teknikprogrammet är en yrkesutbildning. Målet med utbildningen på Skanskagymnasiet är att allt du lär dig under din utbildning ska syfta till att du ska kunna gå direkt ut i arbetslivet.

Utbildningens innehåll

Under ditt fjärde tekniska år läser du totalt 900 poäng. På Skanskagymnasiet läser du gymnasieingenjörsutbildningen med profilen Samhällsbyggande. Profilen har inriktning produktionsledning inom bygg och anläggning och här fördjupar du dig i ämnen som byggprocessen, byggstyrning samt rit- och mätningsteknik.

APL en tredjedel av utbildningen

En stor del (1/3) av utbildningen sker ute på en praktikplats. Där har du möjlighet att knyta kontakter och få en god inblick i arbetslivet och få en djupare förståelse för vad som väntar efter utbildningen.

Möjlighet till jobberbjudande

Som elev på Skanskagymnasiets gymnasieingenjörsutbildning har du goda chanser att bli erbjuden ett jobb när du är klar med ditt fjärde tekniska år. Kravet är att du ska ta din gymnasieingenjörsexamen med lägst betyget E i alla kurser samt att du fått goda praktikomdömen. Uppfyller du dessa krav blir du erbjuden en provanställning som biträdande arbetsledare inom Skanska.

Sök från hela landet

Gymnasieingenjörsutbildningen på Skanskagymnasiet är öppen för ansökanden från hela landet. Ansöker gör du på Skanskagymnasiets hemsida.

Bli gymnasieingenjör!

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Samhällsbyggande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

I den här videon får du se hur det är att vara elev på Skanskagymnasiet!

   

Behörighet

Du är behörig att söka till det fjärde tekniska året om du tagit gymnasieexamen från Teknikprogrammet eller har likvärdiga kunskaper. Gymnasieexamen från Teknikprogrammet innebär att du har minst betyget E i 2 250 poäng. Av de godkända kurserna ska följande ingå: Svenska/Svenska som andraspråk 1-3, 100 poäng Matematik, 200 poäng Engelska samt Gymnasiearbetet.

Från och med höstterminen 2018 behöver du även ha läst kurserna Byggnadsverk och Arkitektur - Hus för att vara behörig att söka det fjärde tekniska året med profilen Samhällsbyggande. 

Gymnasieexamen

Gymnasieingenjörsexamen. 

Reportage

Inernat på Skanskagymnasiet

Lär dig mer om Skanskagymnasiets internat

Läs mer Skanskagymnasiet

Ingen dag är den andra lik på Skanskagymnasiets internat. Här ser fyrtio kreativa elever till att det händer saker hela tiden. Gemenskapen är stor och många tycker att de får en extra familj.


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Samhällsbyggande.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt

Skanskagymnasiet

Skanskagymnasiet i Växjö

Teknikutbildning med riksintag på Skanskagymnasiet

Skanskagymnasiet ligger i Växjö i Kronobergs län och erbjuder ett högskoleförberedande Teknikprogram där byggprocessen löper som en röd tråd genom utbildningen. Att Skanskagymnasiets utbildning har riksintag betyder att du kan söka skolans utbildning oavsett var i landet du bor. Ett...


Läs mer om Skanskagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Skanskagymnasiet

Skanskagymnasiet

Trädgårdsgatan 26
352 34 Växjö

 Visa telefonnummer
www.skanska.se