Visa gymnasium.se som: Mobil

Humanistiska programmet, Språk

Skandinaviska Skolan i Madrid
Programinformation
Madrid
Humanistiska programmet

Humanistiska på Skandinaviska skolan i Madrid

Humanistiska programmet, Språk på Skandinaviska Skolan i Madrid

Har du tänkt läsa, eller redan börjat på Humanistiska programmet i Sverige?

Då kan du ansöka om att läsa programmets andra år utomlands på Skandinaviska Skolan i Madrid. Här erbjuds elever som läser Humanistiska programmets första år i Sverige att läsa ett år utomlands inom det svenska skolsystemet. Det innebär att du får tillgodoräkna dig dina utlandsstudier och fortsätter med programmets tredje år när du kommer tillbaka till Sverige.

Lär dig spanska och studera spansk kultur

Förutom de vanliga kurserna som ingår i programmet läser du obligatorisk spanska, som erbjuds på alla nivåer. Du rekommenderas också att läsa Spanienkunskap i kurserna Kultur- och idéhistoria (100 poäng) och HumSam (100 poäng). Under ditt år i Spanien förbättras dina kunskaper i spanska avsevärt. Du får en trygg svensk skolgång, men med den unika fördelen att du bor i spansk värdfamilj och får komma nära den spanska kulturen, vardagen och inte minst språket.

Om Humanistiska programmet, Språk

På Humanistiska programmet får du lära dig om människans utveckling och vår relation till språk och kultur. I programmet ingår ämnen som språk, litteratur, historia, kulturhistoria och filosofi. Det är inte säkert att skolans kursutbud stämmer helt överens med vad du läser på din hemskola i Sverige, men det brukar sällan bli några problem.

Inriktningen Språk på Humanistiska programmet passar dig som vill kunna arbeta utomlands eller med internationella samarbeten. Du får möjlighet att lära dig flera språk samt förstå sambandet mellan språk, kultur och samhälle, vilket blivit allt viktigare eftersom länderna i världen samarbetar och påverkar varandra allt mer.

Välkommen med din intresseanmälan!

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen och du får tillgodoräkna dig den delen av utbildningen som du läst på Skandinaviska Skolan i Madrid precis som om du läst i Sverige.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk så kommer skolan att kontakta dig.

Skandinaviska Skolan i Madrid

Skandinaviska skolan i Madrid

Tänk dig en skola med svenska program och en gymnasieexamen som du får tillgodoräkna dig precis som i Sverige – men i Europas soligaste huvudstad! En skola omgiven av värme, god mat ett trevligt folk och det vackra spanska språket....


Läs mer om Skandinaviska Skolan i Madrid och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Skandinaviska Skolan i Madrid

Skandinaviska Skolan i Madrid

Camino Ancho 14
28109 La Moraleja Madrid

 Visa telefonnummer
www.escandinavo.com

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Humanistiska programmet, Språk, fyll i följande uppgifter: