Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
29 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 250 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 300,0
(medelvärde: 322,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
29 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 250 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 300,0
(medelvärde: 322,3)
Visit external partner site to learn more about course

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap

Har du ett brinnande intresse för matematik och naturvetenskap? Vill du läsa ett program som ger dig en bred kunskapsbas och ger dig goda förutsättningar för vidare studier? Då är Naturvetenskapsprogrammet rätt val för dig! På Sjölins Gymnasium får du läsa ett program som utvecklar din kunskap om naturen och livets villkor.

Inriktning Naturvetenskap

För dig som är intresserad av att läsa inriktningen Naturvetenskap väntar en fördjupning inom biologi, fysik, kemi och matematik. En fördjupning inom dessa ämnen ger dig goda kvalifikationer för att läsa bland annat ingenjörsutbildningar på universitetet. Oavsett om du vill läsa en ingenjörsutbildning i framtiden eller inte så ger Naturvetenskapsprogrammet dig stora valmöjligheter till fortsatta studier.

Erfarna lärare

Som elev vid Sjölins Gymnasium kan du känna dig trygg över det faktum att lärarna har god kunskap inom sina respektive ämnen. De har lång erfarenhete inom fältet och under din studietid kommer du att vara i nära kontakt med dina lärare. Din personliga utveckling står i fokus på Sjölins och genom individuella utvecklingsplaner och regelbunden handledning jobbar du tillsammans med dina lärare för att uppnå det.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Videoreportage

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Det innebär att du kan läsa vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sjölins Gymnasium Södermalm
Sandbacksgatan 10
116 20 Stockholm

Sjölins Gymnasium Södermalm - familjär skola mitt i Stockholm

På Sjölins Gymnasium Södermalm får du läsa i härliga lokaler med en fantastisk utsikt som sällskap. Du får studera i en miljö som är lugn och trivsam och där du har möjlighet att läsa såväl i grupprum som i tysta...

Läs mer om Sjölins Gymnasium Södermalm och visa alla program.

Sponsrad