Visa gymnasium.se som: Mobil

På Sjölins gymnasium får du engagerade lärare, tydlig struktur och arbeta med case-metodik. Skolans mål är att du som elev ska växa som individ, nå bortom dina studiemål och trivas med dig själv. Pedagogiken är verklighetsbaserad och lektionerna en kombination av traditionell lärarledd undervisning och olika case. Välkommen till Sjölins i höst!

Om skolan

Studera på Sjölins Gymnasium i Umeå

På Sjölins Gymnasium får du en riktigt bra grund för fortsatta studier. Sjölins Gymnasium i Umeå öppnar hösten 2020. Här är din utbildning direkt kopplad till verkligheten. Med Sjölins casemetodik kombineras flera ämnen för att undersöka världen utanför skolan. På Sjölins är gemenskap viktigt och viljan att hjälpas åt ger varje elev möjlighet att växa och nå sina egna mål.

Välj mellan högskoleförberedande program

Sjölins Umeå är skolan för dig som vill plugga på högskoleförberedande program. Skolan erbjuder sex olika inriktningar mot samhälle, beteendevetenskap, ekonomi, juridik, natur eller natur & samhälle.

På skolan är studiero och trygghet för eleverna viktigt. Närvarande lärare och en lugn miljö gör att du får bästa möjliga förutsättningar för att kunna fokusera på dina studier.

Case på Sjölins

Att arbeta utifrån case innebär att du som elev får möjligheten att kombinera flera ämnen och koppla det du lär dig i klassrummet till verkligheten. Casestudierna innebär att du, tillsammans med dina klasskamrater, under 6–8 veckor studerar en situation eller händelse i tre steg: frågeställning, undersökning och sammanfattning. Under arbetet undersöks situationen eller händelsen ur flera perspektiv.

Arbetet med case är ämnesintegrerat, du läser alltså flera skolämnen samtidigt för att undersöka ditt case. Genom arbetet med case får du bland annat lära dig att tänka kritiskt och att arbeta i grupp – samtidigt håller du dig uppdaterad om vad som händer i samhället. Att arbeta med case är en metod som har rötter i Harvard.

Läs mer på skolans hemsida!


Är du intresserad och vill veta mer om Sjölins Gymnasium Umeå, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Sjölins Gymnasium Umeå

Program

Reportage

Julia på Sjölins

Julia tipsar om gymnasium

Läs mer Sjölins gymnasium

Julia läser tredje året på Ekonomiprogrammet på Sjölins. Vi intervjuade Julia och bad
henne om tips för dig som ska välja gymnasium.


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Sjölins Gymnasium Umeå.

Statistik


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Sjölins Gymnasium Umeå


 Visa telefonnummer
www.sjolinsgymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Sjölins Gymnasium Umeå, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.