Hannes & Alexandra läser natur på Sjölins Gymnasium Nacka

Sjölins Gymnasium Nacka

Hannes Risberg och Alexandra går andra året på naturvetenskapliga programmet på Sjölins Gymnasium i Nacka. De är båda nöjda med sitt gymnasieval och gillar skolans arbetssätt med case och föreläsningar.

Hannes: "Fick supertrevligt bemötande"Hannes på Sjölins Gymnasium Nacka

När jag besökte Sjölins inför gymnasievalet fick jag ett supertrevligt bemötande av elever som gick på skolan. Lokalerna var mycket fräschare, inte alls så där tråkiga som jag var van vid från min grundskola.

Jag valde naturprogrammet för att det ger mig en bred utbildning. Dessutom gillar jag matte och naturämnena så det var inte så svårt val.

Vi jobbar i case och det passar mig perfekt. Fler ämnen integreras i en uppgift och undervisningen känns mer lärorik och mycket roligare. Vi elever har ganska stort inflytande och kan ofta påverka hur vi ska examineras.

Jag har känslan av att lärarna bryr sig mycket om oss elever. Vi får alltid den hjälp vi behöver och lärarna är väldigt klara med vad vi behöver göra för att uppnå en viss nivå på uppgifterna vi gör.

Stora möjligheter till många utbildningar efter gymnasiet

Jag har fortfarande ingen som helst aning om vad jag vill göra senare i livet, men jag känner mig rätt lugn med det. Något jag är säker på är att jag ska plugga vidare efter studenten, och eftersom jag går naturlinjen har jag stora möjligheter till många utbildningar efter gymnasiet.

Jag kan inte peka ut en specifik sak som varit det roligaste, men vi gör många gemensamma aktiviteter på skolan som jag har bra minnen ifrån. Vi jobbar väldigt mycket med att få en bra gemenskap i skolan. I början av åk 2 åkte alla tvåor tillsammans med lärare ut och paddlade. Det var hur kul som helst, och det blir även roligare i skolan när man känner många väldigt bra och det inte är nya, okända ansikten man ser i korridorerna.

Skolan skulle jag rekommendera mycket för den grymma gemenskapen och stämningen som finns här. Man mår bra när man är i skolan. Sen arbetar vi på ett sätt som jag tycker är helt perfekt. Casemetodiken gör att plugget blir mycket mer lärorikt och mycket roligare. Det är mycket mer effektivt än det vanliga lärosättet jag hade i grundskolan. Det naturvetenskapliga programmet skulle jag rekommendera då man har en stor språngbräda ut till vidare studier. Är man osäker på vad man vill göra efter gymnasiet så är natur en optimal linje att välja.

Alexandra går på Sjölins GymnasiumAlexandra: "Jag har flera drömjobb"

Jag heter Alexandra och är 17 år. Jag går på Sjölins Gymnasium i Nacka och studerar andra året på naturvetenskapliga programmet med inriktning natur.

Jag valde framförallt naturvetenskapliga programmet för att jag ville ha en så bred utbildning som möjligt. Programmet passar väldigt bra för mig då jag, när jag väl har studerat klart vid gymnasiet, har många olika valmöjligheter när jag sedan studerar vidare på högskola eller universitet.

Jag har flera drömjobb som jag skulle vilja arbeta med, såsom läkare, ingenjör och advokat. Tack vare att jag valt naturvetenskapliga programmet så har jag goda studievalsmöjligheter efter studenten då jag kommer att ha läst de ämnen som krävs för att komma in på dessa linjer.

Roliga gemenskapsövningar

Varje år när man börjar en ny årskurs på Sjölins Gymnasium anordnar skolan flera olika gemenskapsövningar. Dessa övningar är verkligen roliga och har gett mig härliga minnen. Exempel på en gemenskapsövning är t.ex. speed-dating där hela skolan deltar och där alla står i två ringar där man hälsar och småpratar med varandra under en kort tid. Andra övningar är olika poängjakter och 10-kamper där man tävlar klassvis eller i olika grupper mot varandra. Alla dessa övningar är väldigt roliga, man skrattar, träffar nya vänner och mår bra. Det skapar gemenskap och samhörighet med klassen och andra i skolan, vilket i sin tur skapar den goda skolatmosfären.

Stark gemenskap på Sjölins Gymnasium

Jag rekommenderar verkligen min skola, Sjölins Gymnasium, till andra, framförallt på grund av den starka gemenskapen som finns inom skolan. Tack vare att skolan är så liten och att skolan jobbar med olika gemenskapsövningar så skapas en härlig skolatmosfär där man dels känner väldigt många och dels känner sig trygg. Man får t.ex. alltid ett ”hej” eller ett leende i korridoren av elever eller lärare som man lärt känna under sin skolgång. Jag skulle även rekommendera min skola då den har ett modernt sätt att studera på, med olika case, samt har en modern miljö som man arbetar i. Sammantaget gör skolan att man känner sig pigg och glad när man kommer till en skola som är fräsch samt trygg då skolan fokuserar på gemenskap.

Läs mer om Sjölins Gymnasium Nacka

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Sjölins Gymnasium Nacka.

Medlemslogin