Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Sjölins Gymnasium Kungsholmen
Programinformation
Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-25
2020-01-27
2020-05-04

Utbildningsinfo

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap & samhälle

Naturvetenskap och humaniora har tillsammans potentialen att skapa hållbara samhällen, men det kräver människor med en fot i varje läger. Väljer du Natur SAM kommer du få en helhetssyn i och med att du också läser geografi och samhällskunskap. I våra case kommer du få möjlighet att undersöka sambanden ytterligare samtidigt som du får känna på en arbetsmetod som används på högskolor och arbetsplatser över hela världen.

Oavsett om du vet att du vill bli läkare, arkitekt eller forskare eller bara gillar matematik och naturämnena så är naturvetenskapsprogrammet på Sjölins något för dig. Naturprogrammet ger dig den bredaste behörigheten och genom vår casemetodik lär du dig den studieteknik som är vanligast, inte minst på läkarlinjen.

Om ansökan

När det är dags att göra ditt gymnasieval kommer du få ett lösenord hemskickat på posten. Detta gäller dig som är elev i någon av landets grundskolor. Med hjälp av ditt lösenord loggar du in på webben för gymnasieantagning i din kommun för att fylla i dina gymnasieval.

Om du är osäker på vilken antagningsenhet som gäller för dig kan du surfa in på antagningskanslier.se. Där hittar du alla landets antagningskanslier. När du gjort de val du vill göra, skriver du ut din ansökan. Både du och din vårdnadshavare måste sedan skriva på din ansökan.

Film

Vilka utbildningar finns på Sjölins?

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Som boende i samma kommun som Sjölins Gymnasium Kungsholmen söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Det innebär att du kan läsa vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Sjölins Gymnasium Kungsholmen

Sjölins Gymnasium Kungsholmen

Sjölins Gymnasium Kungsholmen

Sjölins Kungsholmen startade höstterminen 2017 upp i nya lokaler på Sysslomansgatan 18 på Kungsholmen. Skolan är idag specialiserad på Ekonomiprogrammet, med programinriktningarna Ekonomi och Juridik. Från läsåret 2018/19 kommer vi även erbjuda Naturvetenskaps- och Samhällsprogrammet.  Som elev på Sjölins Kungsholmen får du chansen...


Läs mer om Sjölins Gymnasium Kungsholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sjölins Gymnasium Kungsholmen

Sysslomansgatan 18
11241 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.sjolinsgymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, fyll i följande uppgifter: