Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 262,5
(medelvärde: 300,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 262,5
(medelvärde: 300,8)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Naturvetenskap & samhälle

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap & samhälle

Naturvetenskap och humaniora har tillsammans potentialen att skapa hållbara samhällen, men det kräver människor med en fot i varje läger. Väljer du Natur SAM kommer du få en helhetssyn i och med att du också läser geografi och samhällskunskap. I våra case kommer du få möjlighet att undersöka sambanden ytterligare samtidigt som du får känna på en arbetsmetod som används på högskolor och arbetsplatser över hela världen.

Oavsett om du vet att du vill bli läkare, arkitekt eller forskare eller bara gillar matematik och naturämnena så är naturvetenskapsprogrammet på Sjölins något för dig. Naturprogrammet ger dig den bredaste behörigheten och genom vår casemetodik lär du dig den studieteknik som är vanligast, inte minst på läkarlinjen.

Om ansökan

När det är dags att göra ditt gymnasieval kommer du få ett lösenord hemskickat på posten. Detta gäller dig som är elev i någon av landets grundskolor. Med hjälp av ditt lösenord loggar du in på webben för gymnasieantagning i din kommun för att fylla i dina gymnasieval.

Om du är osäker på vilken antagningsenhet som gäller för dig kan du surfa in på antagningskanslier.se. Där hittar du alla landets antagningskanslier. När du gjort de val du vill göra, skriver du ut din ansökan. Både du och din vårdnadshavare måste sedan skriva på din ansökan.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sjölins Gymnasium Vasastan
Karlbergsvägen 77
113 35 Stockholm

Sjölins Gymnasium Vasastan 

Sjölins Vasastan är idag specialiserad på Ekonomiprogrammet, med program inriktningarna Ekonomi och Juridik samt Naturvetenskaps- och Samhällsprogrammet. Oavsett om du vill satsa på vidare studier eller starta ditt eget företag kommer du hos oss hitta likasinnade och skapa ett unikt...

Läs mer om Sjölins Gymnasium Vasastan och visa alla program.

Sponsrad