Sjöfartsgymnasiet på Åland - en modern utbildning i yrken med gamla traditioner

Är du intresserad av båtar och fartyg, och vill arbeta på havet efter gymnasiet? Sjöfartsgymnasiet på Åland erbjuder dig en modern utbildning av hög kvalitet som gör dig redo för livet till sjöss. Det är skola du enkelt kan söka till även från Sverige, så missa inte den chansen!

Utbildningen på Sjöfartsgymnasiet på Åland uppfyller det internationella utbildningsprogrammet STCW code 2010. Det betyder att du får en utbildning som ger dig arbetsplatser över hela världen. Du har nu möjlighet att skaffa dig en utbildning för just ditt yrke till sjöss. Tillsammans med dig, ska all personal vid Sjöfartsgymnasiet arbeta för att svara upp till skolans målsättning.

Sjöfartsgymnasiet på Åland har som förhoppning att du under din studietid vid skolan tar tillvara de möjligheter som erbjuds dig, så att du efter studierna är bra rustad och har beredskap att klara av de utmaningar som arbetslivet ger dig.

Utbildningens upplägg

Under det första året läser studerande en gemensam vaktmansutbildning. Där får man en god inblick i de driftsarbeten, som förekommer ombord på ett fartyg och du samlar på dig de grundläggande kunskaper som behövs inom branschen.

Efter ditt första år delar sig programmet in i fyra kompetensområden:

• Däcks- och maskinreparatör
  • Eldrift
  • Maskinbefäl
  • Däcksbefäl

Centrala ämnen i sjöfartsprogrammet

• Sjömanskap
  • Hamnfunktioner
  • Service och underhåll
  • Vakthållning
  • Fartygsmaskinteknik
  • Sjötransportteknik
  • Basic safety (Sjösäkerhet)
  • Handledd sjöpraktik

Behörighet för svenska elever

Alla som har ett avgångsbetyg från en grundskola i ett nordiskt land (Danmark, Finland, Norge, Island, Sverige och de självstyrande områdena Färöarna, Grönland och Åland) har rätt att söka till utbildning på gymnasienivå på Åland.

En person kan också vara behörig om hen har avbrutit grundskolan eller fått en grundläggande utbildning utanför Norden, men då måste ansökan ske enligt prövning.

Sökande som har annat modersmål än svenska, får göra ett språktest där man utreder om hen har tillräckliga färdigheter att använda svenska i tal och skrift.

Är du intresserad och vill veta mer om Sjöfartsgymnasiet på Åland, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Sjöfartsgymnasiet på Åland

Sjöfartsutbildning Ort Recensioner
Sjöfartsprogrammet Åland
4,0 (1)

Visa alla

Video

Vill du veta mer om hur en vanlig dag ser ut för eleverna på Sjöfartsgymnasiet på Åland? En skola där du får lära dig allt om båtar, fartyg och arbete på havet!

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Sjöfartsgymnasiet på Åland.

Sjöfartsgymnasiet på Åland

Neptunigatan 6
221 01 Mariehamn

www.sjofartsakademin.ax