Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Sjödalsgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: cirka 190 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 170,0
    (medelvärde: 218,9) * statistik från 2017
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Om utbildningen

Vill du bli allmänbildad och högskolebehörig?

Samhällsveteskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap är ett program som ger dig en god allmänbildning och en bred grund för fortsatta studier på högskolor och universitet. Här får du bland annat kunskap om hur vårt och andra samhällen fungerar. Utbildningen passar dig som är intresserad av människors liv och levnadsvillkor. Samhällen och konflikter studeras utifrån såväl ett historiskt som internationellt perspektiv och analyseras ur samhällsvetenskapliga och kulturella synvinklar.

Diskutera samhällsfrågor från olika perspektiv

Människan och samhället står i centrum när du studerar hur samhällen fungerar ur ett historiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. På programmet diskuterar man både lokala, regionala och internationella samhällsfrågor. Du får lära dig hur vårt samhälle är uppbyggt och vilka konflikter som kan uppstå mellan olika intressen och varför. Genom att titta på hur olika samhällen växt fram under historiens gång, kommer du att kunna förstå varför samhället ser ut som det gör idag.

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du bland annat lära dig att på ett självständigt och kritiskt sätt reflektera och värdera olika kunskaper och information. Du får också formulera, analysera och lösa problem inom flera samhällsområden samt lära dig att tänka vetenskapligt.

Programfördjupning internationalisering

På Sjödalsgymnasiet har den samhällsvetenskapliga inriktningen profilen Internationalisering. Vi lever i en global värld där vi ständigt påverkas av internationella strömningar, vilket gör att det är viktigt att kunna kommunicera med sin omvärld. På Sjödalsgymnasiets Samhällsvetenskapliga inriktning läser man därför mycket språk, och en av fördjupningskurserna är engelska 7. I programfördjupningen ingår också kurserna internationella relationer samt humanistisk/samhällsvetenskaplig specialisering.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Sjödalsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Sjödalsgymnasiet

Sjödalsgymnasiet


Sjödalsgymnasiet 

Sjödalsgymnasiet ligger mitt i Huddinge, på promenadavstånd från pendeltågsstationen. Skolan har hela 20 års erfarenhet av att tillgodose elever med undervisning av hög kvalitet! Sjödalsgymnasiet är en skola som bryr sig om dig. Som elev förväntas du anstränga dig och...


Läs mer om Sjödalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sjödalsgymnasiet

Paradistorget 4
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sjodalsgymnasiet.se


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Lolo
(4)
Jag tog studenten några år sedan från samhällsprogrammet och kan ärligt säga att det var den bästa tiden i mitt liv. Här får man vara sig själv och växa som person. Här finns lärare som stöttar och uppmuntrar till lärande. Min mentor var helt fantastisk! Hon va där och lyssnade när man kände sig orolig och hade höga förväntningar på sina elever....
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Sjödalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sjödalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: