Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Sjödalsgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: cirka 160 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 135,0
    (medelvärde: 219,4) * statistik från 2021

Film

Sjödalsgymnasiet - våra elever berättar

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Vill du lära dig mer om människors beteende?

Sjödalsgymnasiet var först i Sverige med Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap och har därför lång erfarenhet av att undervisa inom detta. Beteendevetenskap är studieförberedande och riktar sig framförallt till dig som vill lära dig mer om människors beteenden och samspel i olika situationer. På Sjödalsgymnasiet har den Beteendevetenskapliga inriktningen fördjupningen Kriminologi och Psykologi.

Ämnesövergripande undervisning med spännande teman

På Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap får du utveckla din förmåga att se helheter samt att analysera och utvärdera. Undervisningen är tematisk och ämnesövergripande. Den här inriktningen passar dig som vill lära dig mer om dig själv och andra människor. Arbetet utgår ifrån vetenskapliga metoder och man jobbar med teman som exempelvis ”Crime time”, ”Ungdomskulturer” och ”Galenskap”.

Psykologi, sociologi och kommunikation

I programmet får du läsa flera beteendevetenskapliga ämnen. Psykologi är vetenskapen som handlar om oss själva, hur vi beter oss, vad vi känner, tycker och tänker. I ämnet psykologi tar man upp frågor kring aggressivitet, sexualitet och personlighetsutveckling. Här analyserar man normalt och avvikande beteende och läser om psykiska sjukdomar. Sociologi handlar om olika levnadsvillkor i samhället och hur människan utvecklas och formas av omgivningen beroende på klass, kön och etnicitet. Kommunikation handlar om hur vi människor kommunicerar och interagerar med varandra i ett vidare perspektiv samt konsekvenserna kring detta. På Samhällsvetenskapsprogrammets Beteendevetenskapliga inriktning tas såväl de traditionella kommunikationsvägarna som de nya sociala medierna.

Man läser också ledarskap och organisation där du får lära dig att samarbeta, ta ansvar och att få andra i gruppen att känna sig delaktiga.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter att ha läst inriktningen Beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet har du goda förutsättningar att studera vidare till exempelvis polis, kriminolog, psykolog eller lärare.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Sjödalsgymnasiet

Sjödalsgymnasiet 

Sjödalsgymnasiet ligger mitt i Huddinge, på promenadavstånd från pendeltågsstationen. Skolan har hela 20 års erfarenhet av att tillgodose elever med undervisning av hög kvalitet! Sjödalsgymnasiet är en skola som bryr sig om dig. Som elev förväntas du anstränga dig och...


Läs mer om Sjödalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sjödalsgymnasiet

Paradistorget 4
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sjodalsgymnasiet.se


Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 3 recensioner.

Anonym
Jag trivs så bra med mitt val av linje och med skolan. Lärarna är drivna, engagerade och bryr sig mycket om sina elevers framgång och betyg. Jag rekommenderar den här skolan för dig som siktar mot höga mål i livet.
Vi
Det är otroligt bra och duktiga lärare som hjälper dig med mycket
Abban
En riktigt jävla pissig skola med dåliga lärare. Aldrig vikarier och bara långa hål
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,7)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Sjödalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sjödalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information