Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning (NIU), Friidrott

Sjödalsgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Idrottsutbildning (RIG, NIU)

Utbildningsinfo

Friidrott på SjödalsgymnasietVill du träna friidrott på elitnivå?

Vill du nå elitnivå inom friidrott? På Sjödalsgymnasiet kan du kombinera högskoleförberedande gymnasiestudier med undervisning i friidrott på lektionstid!

Sjödalsgymnasiet bedriver Nationell IdrottsUtbildning (NIU) inom friidrott. Utbildningen kan kombineras med följande program:

  • Naturvetenskapsprogrammet (NA)
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) 
  • Teknikprogrammet (TE)
  • El- och energiprogrammet (EE)
  • Hantverksprogrammet (HV)
  • VVS- och fastighetsprogrammet (VF)


Som friidrottselev följer du din klass i något av ovanstående program på Sjödalsgymnasiet, med undantag att du ersätter programfördjupningskurserna och det individuella valet med 400p idrott. Du kommer att ha behörighet att söka samma högskoleutbildningar som om du följt ett vanligt nationellt program.

Utvecklas inom din idrott

NIU – den nationellt idrottsutbildningen i friidrott på Sjödalsgymnasiet riktar sig till dem som tränar och tävlar på elitnivå. Här får du arbeta med teknik, taktik och regler inom din idrottsgren. Du läser också idrottspsykologi, träningslära, tävlingsorganisation, idrottsskador samt etik. Kurserna och den personliga träningen sköts av friidrottstränare från Huddinge AIS, i samråd med din hemmatränare.

Observera att ansökan ska göras både för uttagning i friidrott och sedan till önskat program på Sjödalsgymnasiet. Det räcker inte med att du blir uttagen för själva idrotten utan du ska även ha tillräcklig poäng för att kunna antas till det nationella program du vill gå.

Ansökan till Nationellt godkänd IdrottsUtbildning (NIU) ska göras senast den 15 oktober 2014!

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Friidrott

Som boende i samma kommun som Sjödalsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Idrottsutbildningen kan kombineras med följande högskoleförberedande program Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet eller Teknikprogrammet - eller något av de yrkesförberedande programmet Hantverksprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet eller El- och energiprogrammet. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Friidrott så kommer skolan att kontakta dig.

Sjödalsgymnasiet

Sjödalsgymnasiet


Sjödalsgymnasiet 

Sjödalsgymnasiet ligger mitt i Huddinge, på promenadavstånd från pendeltågsstationen. Skolan har hela 20 års erfarenhet av att tillgodose elever med undervisning av hög kvalitet! Sjödalsgymnasiet är en skola som bryr sig om dig. Som elev förväntas du anstränga dig och...


Läs mer om Sjödalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sjödalsgymnasiet

Paradistorget 4
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sjodalsgymnasiet.se


Recensioner

Henrik L
(5)
Lärde mig otroligt mycket på träningarna under tiden på sjödal med ledning av Fotte och kompani. Rekomenderas!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Idrottsutbildning (NIU), Friidrott, fyll i följande uppgifter: