Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Sjödalsgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: cirka 30 (.)

Film

Sjödalsgymnasiet - våra elever berättar

Hantverksprogrammet, Frisör

Om utbildningen

Frisör

Drömmer du om att jobba på en frisörsalong i framtiden?

Frisörutbildningen är för dig som tycker om att arbeta med händerna, är serviceinriktad och har känsla för färg och form. På utbildningen får du lära dig att lyfta fram kundens personliga utseende och leva upp till de krav som kunden ställer.

Utbildningen på det treåriga Hantverksprogrammet ger dig grundläggande yrkeskunskaper som frisör. Väljer du ett programpaket med inriktning Make up blir du diplomerad make up-artist. Frisörutbildningens mål är att bli kunniga och serviceinriktade frisörer, med bred kompetens.

Möjlighet till yrkesexamen i form av gesällbrev

Frisörutbildningen är verklighetsanpassat genom att skolan har två salonger med kundmottagning. Sjödalsgymnasiets viktigaste mål är att du ska vara anställningsbar i ett modernt frisörföretag efter avslutad utbildning, och att skolan höjer andelen frisörer med yrkesexamen genom att fokusera utbildningen mot gesällbrevet. För den som vill tävla i yrket tillhandahåller Sjödalsgymnasiets stöd och handledning. Genom eget val kan skolan erbjuda en dubbelkompetens som frisör och makeupartist. Sjödalsgymnasiet erbjuder en dubbelkompetens, frisör och diplomerad make up-artist.

Sjödalsgymnasiet är branschrekommenderad.

                                                                                                                                                      

Barberare

Barberare kallas också ofta för herrfrisör. Barberaren fokuserar på den manliga kundkretsen; klipper och formar hårväxt, är expert på att raka och forma ansiktshår samt ansa och styla skägg och mustasch. 

Från och med hösten 2021 startar vi den nya inriktning hantverk barberare på Sjödalsgymnasiet. Det första året läser man gemensamt med övriga frisörelever för att sedan inrikta sig mot barberare det andra året. 

Vår utbildning ger dig som elev en stabil grund att stå på när du senare börjar arbeta som barberare. Hos oss kommer du bl.a. lära dig klippa och forma manlig hårväxt, lära dig  om olika hudtyper, ansiktsanatomi, skägg, behandling med varma och kalla handdukar samt hur man använder rakkniv och rakborste som arbetsverktyg. Du får också lära dig  särskild klippteknik för herrar med sax och maskin, och du  får fördjupning i hår och hud.  

Utbildningen går också närmare in på arbetsmiljö och yrkeshygien. Barberare är ett serviceyrke. Att arbeta som barberare handlar om mycket mer än bara teknik, metoder och verktyg. För att bli en skicklig yrkesutövare är det  viktigt att lätt kunna få kontakt med människor och ge god service. Det sociala samspelet mellan dig och kunden är avgörande för att bli framgångsrik i yrket. 

Undervisningen bedrivs i ljusa och moderna salonger med kundmottagning där du får chans att praktisera det du lär dig. 

Praktik, dvs. arbetsplatsförlagt lärande (APL), sker under 15 veckor av utbildningen. 

När du fullföljt din utbildning har du möjlighet att göra barberare gesällprov och bli licensierad behörig barberare. 

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Sjödalsgymnasiet

Sjödalsgymnasiet 

Sjödalsgymnasiet ligger mitt i Huddinge, på promenadavstånd från pendeltågsstationen. Skolan har hela 20 års erfarenhet av att tillgodose elever med undervisning av hög kvalitet! Sjödalsgymnasiet är en skola som bryr sig om dig. Som elev förväntas du anstränga dig och...


Läs mer om Sjödalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sjödalsgymnasiet

Paradistorget 4
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sjodalsgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Sjödalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sjödalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information