Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Sjödalsgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: cirka 70 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 80,0
    (medelvärde: 171,5) * statistik från 2019/20
Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet på Sjödalsgymnasiet

Sedan hösten 2015 kan du läsa Handels- och administrationsprogrammet med inriktning Handel och service. Programmet passar dig som är utåtriktad, tycker om att ha kontakt med människor och vill jobba med entreprenörskap, marknadsföring och försäljning.

Bli förberedd för att jobba inom handel och service

När du går Handels- och administrationsprogrammet blir du väl förberedd för arbete inom handel och service. Du läser kurser som Servicekunskap och Personlig försäljning, där du lär dig förstå vad kunden vill ha och behöver. Fokus är på mötet med kunden och du lär dig att sälja och presentera produkter på ett proffsigt sätt.

I utbildningen inriktar du dig också på entreprenörskap och företagande. I årskurs 3 får du omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken genom att starta, driva och avveckla ett eget UF-företag inom ramen för Ung Företagsamhet.

I programfördjupningen utvecklar du din ekonomiska kompetens och din praktiska förmåga till försäljning och service. Du får även vara ute på arbetsplatsförlagt lärande (APL) under femton veckors tid, vilket ger dig goda kontakter med arbetslivet. Efter att du har avslutat din utbildning har du flera vägar att välja mellan: gå direkt ut i arbetslivet, till yrkeshögskola eller till universitet och högskola. Kanske känner du dig redo att starta ett eget företag!

Möjlighet till högskolebehörighet

Genom att välja att läsa Svenska 3 som individuellt val får du grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Sjödalsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Sjödalsgymnasiet

Sjödalsgymnasiet

Sjödalsgymnasiet 

Sjödalsgymnasiet ligger mitt i Huddinge, på promenadavstånd från pendeltågsstationen. Skolan har hela 20 års erfarenhet av att tillgodose elever med undervisning av hög kvalitet! Sjödalsgymnasiet är en skola som bryr sig om dig. Som elev förväntas du anstränga dig och...


Läs mer om Sjödalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sjödalsgymnasiet

Paradistorget 4
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sjodalsgymnasiet.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Sjödalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sjödalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: