Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Sjödalsgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: cirka 160 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 214,6) * statistik från 2021

Film

Sjödalsgymnasiet - våra elever berättar

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Om utbildningen

Vill du jobba som ekonom, entreprenör eller som revisor i framtiden?

På Ekonomiprogrammet på Sjödalsgymnasiet får du en djupare förståelse för hur ekonomin fungerar och vad entreprenörskap innebär. För att du ska bli en duktig entreprenör får du också läsa om hur människor fungerar och hur man kan kommunicera budskapet om sin affärsidé, vara eller tjänst. Det är helt enkelt utbildningen för dig som har siktet inställt på vidarestudier och vill kombinera teori och praktisk företagsamhet.

Utveckla dina entreprenörskapsförmågor

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram där du utvecklar ditt entreprenöriella förhållningssätt, bland annat genom att du uppmuntras och tränas i att ta initiativ samt att arbeta kreativt i grupp såväl som självständigt. På Ekonomiprogrammet får du också träna på att planera, driva samt genomföra projekt. På Sjödalsgymnasiet utbildar man handlingskraftiga individer med stark entreprenöranda som tar hänsyn till hållbar utveckling. En stor del av arbetet sker ämnesintegrerat i projektform där läraren är handledare. Utöver kurser i ekonomi får du också läsa kurser inom kommunikation och ledarskap för att du ska kunna förmedla budskapet om din affärsidé, vara eller tjänst på bästa sätt.

UF – Ung Företagsamhet

Det sista året på Ekonomiprogrammet får du tillsammans med dina klasskompisar starta, driva och avveckla ett eget företag, ett så kallat UF-företag. Skolans UF-företag har vunnit priser i både SM och EM i Ung Företagsamhet, så här finns en god miljö för unga företagare!

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter att ha läst Ekonomiprogrammet kan du bli exempelvis egen företagare, ekonom, säljare, entreprenör, marknadsförare eller revisor.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Sjödalsgymnasiet

Sjödalsgymnasiet 

Sjödalsgymnasiet ligger mitt i Huddinge, på promenadavstånd från pendeltågsstationen. Skolan har hela 20 års erfarenhet av att tillgodose elever med undervisning av hög kvalitet! Sjödalsgymnasiet är en skola som bryr sig om dig. Som elev förväntas du anstränga dig och...


Läs mer om Sjödalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sjödalsgymnasiet

Paradistorget 4
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sjodalsgymnasiet.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 5 recensioner.

Elof
Sjödals, trotts alla rykten, har enligt mig levererat som en skola. Lärarna vill elevernas bästa och ger eleverna det stöd som de behöver.
Sofia
Skolan ligger väldigt centralt, så det är lätt att ta sig ditt med pendel och buss. Lärarna är mycket engagerade i sina ämnen och dom brinner för att vi ska lyckas. Vi har goda resultat inom UF tack vare goda resurser och rutinerade lärare. Finns goda resurser för dig som har läs och skriv svårigheter eller svårt med matte och språk. Relationer...
Visa hela
V.H.
Sjödalsgymnasiet är nog det gymnasium som har ett av Stockholms bästa ekonomiprogram med unika lärare som verkligen är engagerade och kunniga! Övrig personal är även de grymt bra, salarna är bra och fina, maten är bättre än allmän "skolmat" och det finns stor tillgång till datorer och övriga skolverktyg. Denna utbildning är verkligen någonting f...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,6)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Sjödalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sjödalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information