Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottutbildning (NIU), Ridsport

Segragymnasiet
Programinformation
Östra Ljungby
RIG / NIU

Om utbildningen

Läs Ridsport (NIU) på Segragymnasiet i Östra Ljungby

Är ditt mål att tävla inom hästsport på elitnivå i framtiden? Då borde du studera Segragymnasiets internationella idrottsutbildning (NIU) Ridsport. På vår NIU utbildning har du möjlighet att träna extra pass i dressyr eller hoppning handledd av professionella och erfarna lärare för att kunna göra en seriös satsning inom just din tävlingsgren. Utbildningen kräver att du tar med dig din egna välutbildade tävlingshäst och ni ska ha en prestationsnivå som motsvarar LB/LA dressyr, 1,10/1,20 hoppning eller fälttävlan 1,00 m. Ta chansen att kombinera ridsporten med en ordentlig hästutbildning på Segragymnasiet.

Ridsport – En del av Hästinriktningen

Idrottsutbildningen mot Ridsport kombineras med inriktningen Hästhållning på Naturbruksprogrammet. Det innebär att du läser många av de kurser som ingår i hästinriktningen och lär dig mer om hur man sköter om, vårdar och arbetar med hästar. Segragymnasiet erbjuder dig en modern och topputrustad hästanläggning och du har  möjlighet att bo på skolans internat och stalla upp din häst på vår fina anläggning. Under utbildningen kan du dessutom avlägga Svenska Ridsportförbundets yrkesprov som ger dig titeln Diplomerad Hästskötare vilket ger dig konkurrenskraft på arbetsmarknaden efter examen.

Praktik under utbildningen

Under utbildningen på Naturbruksprogrammet så har du minst 15 veckor praktik (APL) fördelat på de tre åren. Första året har du en vecka på ridskolor i närheten av skolan; Andra året är praktiken uppdelad med 4 veckor under höstterminen och 4 veckor under vårterminen, då har du möjlighet att välja mer fritt vad du vill praktisera inom hästbranschen. Det tredje året har du en längre praktik på sex veckor och du har även möjligheten att förlägga denna praktik utomlands.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottutbildning (NIU), Ridsport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Ansökan

Ansök till Idrottutbildning (NIU), Ridsport

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottutbildning (NIU), Ridsport så kommer skolan att kontakta dig.

Segragymnasiet

Välkommen till Segragymnasiet i Östra Ljungby

Vill du arbeta med att träna upp hundar, rida in hästar, vårda sjuka och skadade djur, tävla på elitnivå inom ridsporten eller köra olika avancerade maskiner för att så och skörda grödor? Då borde du plugga på Segragymnasiet utanför Östra...


Läs mer om Segragymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Segragymnasiet

Kunskapsgatan 3
26471 Östra Ljungby

 Visa telefonnummer
www.segrag.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottutbildning (NIU), Ridsport från Segragymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Segragymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information