Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottutbildning (NIU), Ridsport

Segragymnasiet
Programinformation
Östra Ljungby
Idrottsutbildning (RIG, NIU)

Om utbildningen

Läs Ridsport (NIU) på Segragymnasiet i Östra Ljungby

Vill du sikta mot att tävla inom hästsport på elitnivå i framtiden? Då borde du studera Segragymnasiets internationella idrottsutbildning (NIU) Ridsport. På Ridsportsutbildningen tränar du dressyr eller hoppning på elitnivå minst tre gånger i veckan handledd av professionella och erfarna lärare. Det är en utbildning som kräver att du tar med dig din egna välutbildade tävlingshäst och en prestationsnivå som motsvarar LB/LA dressyr, 1,10/1,20 hoppning eller fälttävlan 1,00 m. Ta chansen att kombinera ridsporten med en ordentlig hästutbildning på Segragymnasiet.

Ridsport – En del av Hästinriktningen

Idrottsutbildningen mot Ridsport kombineras med Hästinriktningen på Naturbruksprogrammet och kallas då ’Hästskötare mot ridning’. Det innebär att du läser många av de kurser som ingår i Hästinriktningen och lär dig mer om hur man sköter om, vårdar och arbetar med hästar. Segragymnasiet erbjuder dig en modern och topputrustad hästanläggning och då får möjligheten att bo på skolans internat och stallplats till din häst. Under utbildningen kan du dessutom avlägga Svenska Ridsportförbundets yrkesprov som ger dig titeln Diplomerad Hästskötare vilket ger dig konkurrenskraft på arbetsmarknaden efter examen.

Praktik under utbildningen

Under utbildningen på Naturbruksprogrammet så har du minst 15 veckor praktik (APL) fördelat på de tre åren. Första året har du en vecka på ridskolor i närheten av skolan; Andra året är det praktik två dagar i veckan och då har du möjlighet att välja mer fritt vad du vill praktisera inom hästbranschen; Det tredje året har du en längre praktik på sex veckor och du har även möjligheten att förlägga denna praktik utomlands.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottutbildning (NIU), Ridsport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Ansökan

Ansök till Idrottutbildning (NIU), Ridsport

Som boende i samma kommun som Segragymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet i Klippan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Antagningsenheten 264 80 Klippan
Telefon: 0435-284 58 
E-post: Ewa.Engstroem@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottutbildning (NIU), Ridsport så kommer skolan att kontakta dig.

Segragymnasiet

segragymnasiet

Välkommen till Segragymnasiet i Östra Ljungby

Vill du arbeta med att träna upp hundar, rida in hästar, vårda sjuka och skadade djur, tävla på elitnivå inom ridsporten eller köra olika avancerade maskiner för att så och skörda grödor? Då borde du plugga på Segragymnasiet utanför Östra...


Läs mer om Segragymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Segragymnasiet

Kunskapsgatan 3
26471 Östra Ljungby

 Visa telefonnummer
www.segrag.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottutbildning (NIU), Ridsport från Segragymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Segragymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.