Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Sågbäcksgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet
Startdatum: - Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap

Är du intresserad av ett samhällsprogram som ger dig stora möjligheter till vidare studier eller jobb direkt efter studenten? Eller kanske både och? Då kan vår variant av samhällsprogrammet med inriktning beteende vara något för dig.

Det här lär du dig på programmet

Vårt samhällsprogram innehåller bland annat kurser som hälsopedagogik, kommunikation och pedagogiskt ledarskap. Det ger dig en efterfrågad kompetens på arbetsmarknaden och även en möjlighet för dig att kunna söka vidare till yrkeshögskola efter dina gymnasiestudier. Vårt samhällsprogram innehåller även en direkt kontakt med arbetslivet genom att vi ger dig möjlighet till arbetsplatsförlagt lärande (APL) inom utbildningen. Det vill säga att en del av utbildningen sker ute på en arbetsplats. Samtidigt erbjuder vårt samhällsprogram dig en fördjupning inom det samhällsvetenskapliga området och en möjlighet till att läsa kurser som engelska 7 som ger dig meritpoäng för vidare studier vid Universitet och högskola direkt efter avslutad gymnasieutbildning.

Vårt mål är att erbjuda ungdomar ett samhällsprogram som ger dem bra möjligheter till såväl vidare studier som jobb direkt efter studenten.

Så är programmet upplagt

På samhällsvetenskapsprogrammet är de gymnasiegemensamma ämnena: engelska, historia, idrott och hälsa, matematik, naturkunskap, religionskunskap, samhällskunskap och svenska eller svenska som andraspråk. På de högskoleförberedande programmen läser du fler teoretiska kurser än på yrkesprogrammen.

Programgemensamma karaktärsämnen är: filosofi, moderna språk och psykologi.

Du får möjlighet att specialisera och bredda dig ytterligare inom programmet. Det kallas programfördjupning. Detta kan t.ex. vara ämnen som: bild, digitalt skapande, film- och tv-produktion, filosofi, geografi, grafisk kommunikation, hållbart samhälle, juridik, konst- och kultur, ledarskap och organisation, mediekommunikation, moderna språk, pedagogik, psykolog, samhällskunskap och sociologi. Hör med skolan vilka fördjupningskurser den erbjuder.

Du har även ett individuellt val där du väljer vad du vill läsa. Fråga skolan vilka kurser den har.

Efter utbildningen

Du erbjuds helt enkelt möjligheten att gå ett högskoleförberedande program och samtidigt få kontakt med arbetslivet. Detta gör vårt program till en unik utbildning och en möjlighet för dig som är lite osäker på om du vill studera vidare direkt efter studenten eller att arbeta. Nu behöver du inte välja. Du får via vårt samhällsprogram möjlighet att i framtiden kunna göra både och. Så som du själv vill då.

Låter det intressant? Då är du varmt välkommen att söka vårt nyaste program hos oss på  Sågbäcksgymnasiet, samhällsprogrammet- inriktning beteende i kombination med arbetsplatsförlagt lärande (APL)! En trygg väg till såväl högre studier som arbete, direkt efter studenten.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Sågbäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Emili på Sågbäcksgymnasiet

Tre elever berättar om Sågbäcksgymnasiet

Läs mer Sågbäcksgymnasiet

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.


Kontakta skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet - En yrkesinriktad skola i Stockholm!

Sågbäcksgymnasiet (SGY) är ett yrkesinriktat gymnasium som ligger i Huddinge i södra Stockholm. SGY erbjuder utbildningar inom branscherna barn och fritid, bygg, måleri, fordon, restaurang, turism samt samhällsvetenskap. I fokus har vi din utveckling och förberedelse för ditt framtida liv....


Läs mer om Sågbäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sågbäcksgymnasiet

Huddingevägen 352
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sagbacksgymnasiet.se Utbildningens hemsida


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Tre elever berättar om Sågbäcksg...

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: