Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Sågbäcksgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: 4 (år 1)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Om utbildningen

Utbildning inom kök och servering på SGY

Restaurang och livsmedelsprogrammet är ett bra gymnasieval för dig som framförallt vill jobba med mat och dryck, men också med människor och service. På SGY har vi Restaurang 3FEM2 som är öppen för allmänheten. Det betyder att maten du lagar och serverar bedöms och uppskattas av betalande gäster, något som ger dig direkt feedback på vad som upplevs som kvalitet. På SGY kan du läsa inriktningen kök och servering.

Innehåll på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

På SGY får du lära dig hantverket att laga och hantera mat och dryck. Det kombineras med att du får utbilda dig i sociala färdigheter och service. Restaurangutbildningen har en nära koppling till arbetslivet. Dels genom att du får göra 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) som ingår i utbildningen, men också genom den restaurang skolan driver där du får praktisera dina kunskaper. Du kan läsa in högskolebehörigheten under din gymnasiet för att sedan läsa vidare på högskolan.

Efter din utbildning

Efter din examen från Restaurang- och livsmedelsprogrammet kan du välja mellan många olika jobb. Du kan arbeta som till exempel kock, kallskänka, servitör/servitris, barista, bartender, matinformatör eller med catering och delikatessförsäljning. Restaurangbranschen är en internationell bransch, vilket gör att det även finns möjligheter för dig att söka dig utomlands för att arbeta. Om du vill studera vidare på högskola så är ett par exempel restauranguniversitet i Grythyttan och gastronomiprogrammet vid Umeå universitet.

Inriktning kök och servering

Det här är en passande inriktning för dig som vill bli kock eller servitör/servitris. Du får lära dig att laga mat i varm-, kall- och storkök. Den mat du lagar serveras till betalande gäster, på så sätt lär du dig betydelsen av kvalitet och god service, och hur du skapar en bra helhetsupplevelse för gästerna. Inriktningen ger dig även breda kunskaper om olika drycker och hur du bäst kombinerar dessa med mat. Du inriktar dig under utbildningen mot att bli kock eller servitör/servitris.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Som boende i samma kommun som Sågbäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Emili på Sågbäcksgymnasiet

Tre elever berättar om Sågbäcksgymnasiet

Läs mer Sågbäcksgymnasiet

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.


Kontakta skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet - En yrkesinriktad skola i Stockholm!

Sågbäcksgymnasiet (SGY) är ett yrkesinriktat gymnasium som ligger i Huddinge i södra Stockholm. SGY erbjuder utbildningar inom branscherna barn och fritid, bygg, måleri, fordon, restaurang, turism samt samhällsvetenskap. I fokus har vi din utveckling och förberedelse för ditt framtida liv....


Läs mer om Sågbäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sågbäcksgymnasiet

Huddingevägen 352
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sagbacksgymnasiet.se Utbildningens hemsida


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Tre elever berättar om Sågbäcksg...

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: