Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Sågbäcksgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: 9 (år 1)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 192,5
    (Lägsta: 137,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-27
2020-02-05
(Läs mer) Drop in
2020-02-13
Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Om utbildningen

Läs turism och resor på Sågbäcksgymnasiet

Hotell- och turismprogrammet är rätt val för dig som i ditt kommande arbetsliv vill ha ett jobb som är socialt inriktat och som vill skapa människors möten och upplevelser. Det är en tydligt serviceinriktad bransch och det innebär många möten med människor från olika kulturer. Du kommer att kunna arbeta både i Sverige och utomlands. På SGY erbjuds två inriktningar; turism och resor samt hotell och konferens.

Utbildningen på Hotell- och turismprogrammet

Under din utbildning är du ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) under 15 veckor. Din APL ger dig erfarenheter och goda kontakter. Under ditt tredje år på utbildningen får du arbeta med entreprenörskap genom att starta ett eget företag. Du kan också läsa in högskolebehörighet under gymnasieutbildningen och därmed ha möjlighet att läsa vidare på högskolan efter gymnasiet.

Under utbildningen får du arrangera olika event, aktiviteter och festivaler. Hotell- och turismprogrammet på SGY ger dig de bästa möjligheterna att lyckas i branschen.

Dina möjligheter efter utbildningen

Efter att du har avslutat din utbildning kan du arbeta i en rad olika branscher där service och kundkontakt är centralt. Bland annat kan du arbeta som reseledare, reseadministratör, konferensvärd/värdinna eller inom eventbranschen. Du kommer även att vara förberedd för att starta och driva ett eget företag.

Inriktning turism och resor

Den här inriktningen gör dig speciellt förberedd för arbete inom turismbranschen och ger dig goda möjligheter att kunna arbeta internationellt.

I inriktningen ingår kurser inom aktivitets- och upplevelseproduktion, värdskap, reseledning och turistbyråservice. Det finns goda möjligheter att få jobb inom turismbranschen, och hela världen är din arbetsplats.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som Sågbäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogam. Möjlighet finns att bli högskolebehörig.

Reportage

Emili på Sågbäcksgymnasiet

Tre elever berättar om Sågbäcksgymnasiet

Läs mer Sågbäcksgymnasiet

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.


Kontakta skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet - En yrkesinriktad skola i Stockholm!

Sågbäcksgymnasiet (SGY) är ett yrkesinriktat gymnasium som ligger i Huddinge i södra Stockholm. SGY erbjuder utbildningar inom branscherna barn och fritid, bygg, måleri, fordon, restaurang, turism samt samhällsvetenskap. I fokus har vi din utveckling och förberedelse för ditt framtida liv....


Läs mer om Sågbäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sågbäcksgymnasiet

Huddingevägen 352
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sagbacksgymnasiet.se


Recensioner

Hanna
(5)
Jag läste Hotell&Turim, Sågbäcksgymnasiet under 2013-2016. Det har varit 3 lärorika och underbara år för mig, både - tack vare de fantastiska turism lärarna Rojbin & Tor och tack vare all personal/lärare. Efter studenten år 2016 valde jag att plugga vidare och idag läser jag Turismprogrammet inriktad på Medieteknik på Södertörns Högskola i Stock...
Visa hela
Sandra
(5)
Om du som jag älskar att resa och vill ha en grundlig utbildning inom turism så kan jag verkligen rekomendera denna skola och detta program! Studerade år 2012-2015 och fick med mig en enorm mängd av kunskap och en god start för en framtid inom branschen! Idag studerar jag på Frans Schartaus Handelsinstitut till att bli TRAC Diplomerad Resekonsul...
Visa hela
Amanda
(4)
Jag gick hotell och turism programmet. Tog studenten 2015. Jag var jättenöjd med programmet och speciellt lärarna!! Nu jobbar jag inte inom det men jag har en fantastiskt utbildning och erfarenhet av HT.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,6)
Baseras på 8 recensioner.
Reportage
Tre elever berättar om Sågbäcksg...

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.

Läs mer