Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Sågbäcksgymnasiet
Programinformation
Ort: Huddinge, Stockholm
Antal elever: 9 (år 1)
Utbildningstyp: Hotell- och turismprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 192,5
Lägsta: 137,5
Öppet hus: 2018-11-28 2019-02-06
Informationskväll: 2019-04-24

Utbildningsinfo

Hotell och konferens på SGY

Hotell- och turismprogrammet, inriktning hotell och konferens

Hotell- och turismprogrammet är ett bra val för dig som vill ha ett socialt inriktat arbete i ditt kommande arbetsliv och skapa människors möten och upplevelser. Det är en bransch som är tydligt serviceinriktad och innebär många möten med människor som kommer från olika kulturer. Du kommer att kunna arbeta både i Sverige och utomlands. På SGY kan du välja mellan två inriktningar; turism och resor eller hotell och konferens.

Innehåll på utbildningen

Under din gymnasieutbildning har du APL (arbetsplatsförlagt lärande) under 15 veckors tid som ger dig erfarenheter och goda kontakter. I årskurs 3 får du arbeta med entreprenörskap genom att starta ett eget företag. Under skoltiden har du också möjlighet att läsa in högskolebehörighet, och därmed läsa vidare på högskolan efter gymnasiet. 

Under utbildningen får du vara med och arrangera olika aktiviteter, festivaler och event. SGYs Hotell- och turismprogram ger dig de bästa förutsättningarna för att lyckas i branschen!

Efter din utbildning

När du är klar med din utbildning kan du arbeta i en rad olika branscher där fokus ligger på service och kundkontakt. Du kan bland annat arbeta som konferensvärd/värdinna, reseledare, reseadministratör eller inom eventbranschen. Du blir också förberedd för att driva ett eget företag.

Inriktning Hotell och konferens

Denna inriktning ger dig specialkunskaper för en karriär inom hotell- och konferensnäringen.

Möjligheten att få jobb inom konferensbranschen är god!

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Som boende i samma kommun som Sågbäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram. Möjlighet finns att bli högskolebehörig.

Reportage

Emili på Sågbäcksgymnasiet

Tre elever berättar om Sågbäcksgymnasiet

Läs mer Sågbäcksgymnasiet

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.


Kontakta skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet - En yrkesskola i Stockholm!

Sågbäcksgymnasiet är ett yrkesgymnasium som ligger i Huddinge i södra Stockholm. SGY erbjuder utbildningar inom branscherna barn och fritid, bygg, måleri, fordon, restaurang, turism samt vård och omsorg. Här sätts din utveckling och förberedelse för ditt framtida liv i fokus....


Läs mer om Sågbäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sågbäcksgymnasiet

Huddingevägen 352
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sagbacksgymnasiet.se


Recensioner

Mina   |   2018-04-20
Jag rekommenderar detta program för de som vill lära sig mer om service, bemötande och hur man organiserar, planerar och genomför möten och evenemang, lärarna är fantastiska, ger mycket hjälp och stöd till eleverna.
          (5)
Anonym   |   2018-04-20
Jag går andra året på Sågbäcksgymnasiet och låt mig säga att det är ingen överdrift när eleverna på hotell och turism-programmet säger att lärarna och pogramet är bäst. Rojbin en expert på turism har fått årets pedagog för två år sedan och Tor har stor erfarenhet av arbetslivet inom hotell och resturang. Båda ger pogrammet liv och i tvåan välj...
Visa hela
          (5)
Rebecca   |   2018-04-20
Går andra året på programmet och denna linje har gjort så jag mognat och hittat mig själv. Även att man hittar det man är bra på. Det är även fantastiska lärare som verkligen bryr sig och har kontakt med eleverna. Alla blir som en liten familj. Många tror att skolan har dåligt rykte men sanningen är att den är inte alls så som folk tror och bes...
Visa hela
          (5)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens
Utbildningsrecensioner
          (5,0)
Baseras på 4 recensioner
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
          (4,5)
Baseras på 17 recensioner
Visa alla recensioner
Ta kontakt med skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Tre elever berättar om Sågbäcksg...

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.

Läs mer